Flag

Ovečky

asi 50 ks
Jednoduché
70
Linecké ovečky, které bééééézvadně nejen vypadají, ale i béééééézvadně chutnají.
Přísady
Příprava
Náš tip
Uši vytvoříme pomocí 1cm vykrajovátka kolečka a rozřízneme na polovinu.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
600 ghladká mouka
200 gmoučkový cukr
400 gmáslo změklé
2 ksžloutek
1 ksvejce slepičí
1 PLHolandské kakao Dr. Oetker
Na slepení a ozdobení
1 balíčekPoleva světlá Dr. Oetker
Zdobicí poleva tmavá kakaová Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
2 ksplech na pečení
formička na vykrajování ve tvaru kytičky a kolečka (ø 6 cm, 2 cm a 1 cm)
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Poleva světlá Dr. Oetker
Picture - Zdobicí poleva tmavá kakaová Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem. Přidáme máslo, žloutky a vejce a ručně vypracujeme hladké těsto. Do poloviny těsta zapracujeme kakao. Těsta zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na hodinu do chladničky.

2

Na pomoučené pracovní ploše vyválíme z těst pomocí válečku pláty o tloušťce asi 0,5 cm a pomocí vykrajovátka vykrájíme kytičky a kolečka. Z těsta ještě vykrájíme uši a nohy. Vytvoříme různé kombinace oveček a mírně přitlačíme. Přeneseme na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

3

Ovečky necháme vychladnout.

4

Polevu rozpustíme podle návodu na obale, ustřihneme malý růžek a vytvoříme ovečkám oči.

Náš tip

  • Uši vytvoříme pomocí 1cm vykrajovátka kolečka a rozřízneme na polovinu.