Flag

Ovesný koláč

asi 24 kusů
Jednoduché
80
Ovesný koláč bez mouky s Třtinovým cukrem s rumovou příchutí Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Ještě teplý koláč můžeme dozdobit tak, že jej posypeme Skořicovým cukrem Dr. Oetker.
Náš tip
Koláč můžeme upéct i na plechu a servírovat nakrájený na kostky.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
120 govesné vločky
100 gkokos strouhaný
2 baleníDr. Oetker Puding příchuť Vanilka
2 baleníTřtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
1 balíčekSkořicový cukr Dr. Oetker
2 ksvejce slepičí
250 mlmléko polotučné
1 PLmed tekutý
5 ksjablek (oloupaných a nastrouhaných nahrubo)
Na náplň
500 gtvaroh polotučný
1 baleníTřtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
150 mlmléko polotučné
1 ksvejce slepičí
Ještě potřebujeme
koláčová forma
Picture - Dr. Oetker Puding příchuť Vanilka
Picture - Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
Picture - Skořicový cukr Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme ovesné vločky s kokosem, pudingovým práškem a cukry. Přidáme vejce, mléko, med a jablka a důkladně promícháme. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a stejnoměrně rozetřeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 30 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Na přípravu náplně v míse smícháme tvaroh s cukrem, mlékem a vejcem a metličkou vymícháme dohladka. Náplň nalijeme na upečené těsto a vložíme do trouby a dopečeme při stejné teplotě jako v bodě 1. asi 10 minut.

Náš tip

  • Ještě teplý koláč můžeme dozdobit tak, že jej posypeme Skořicovým cukrem Dr. Oetker.
  • Koláč můžeme upéct i na plechu a servírovat nakrájený na kostky.