COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Pasticciotto - sicilské velikonoční pečivo

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Voňavá Itálie

12 porcí

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Pasticciotto - sicilské velikonoční pečivo

Na těsto:

250 g hladká mouka
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
špetka sůl
125 g moučkový cukr
125 g máslo změklé
2 ks žloutek

Na náplň:

1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
400 ml mléko plnotučné
25 g cukr
2 ks žloutek
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker

Na potření:

1 ks žloutek

Ještě potřebujeme:

potravinářská folie
forma na muffiny nebo na oválné košíčky

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme v míse mouku s kypřicím práškem, solí a cukrem. Přidáme máslo a žloutky a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na 20 minut do chladničky.

2

Na přípravu náplně uvaříme Zlatý klas s mlékem, cukrem, žloutky a vanilkovou pastou tak, že v 1/3 mléka rozmícháme Zlatý klas se žloutky a pastou. Do zbytku mléka přidáme cukr, necháme projít varem a přidáme připravenou směs, vaříme 1-2 minuty. Poté krém odstavíme, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout.

3

Těsto vyjmeme z chladničky a ¾ těsta vmačkáme do vymazaných formiček. Náplň stejnoměrně rozdělíme na těsto a zakryjeme zbytkem těsta. Povrch potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky rozšlehaným žloutkem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: O nás 25 Minuty

Nutriční hodnoty na recept Pasticciotto - sicilské velikonoční pečivo

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 921 kJ
220 kcal
1139 kJ
272 kcal
Tuky 10.10 g 12.47 g
Sacharidy 29.75 g 36.73 g
Bílkoviny 3.58 g 4.42 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek