COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Pasticciotto - sicilské velikonoční pečivo

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Voňavá Itálie

12 porcí

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Pasticciotto - sicilské velikonoční pečivo

Na těsto:

250 g hladká mouka
1 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
špetka sůl
125 g moučkový cukr
125 g máslo změklé
2 ks žloutek

Na náplň:

1 balíček Zlatý klas Dr. Oetker
400 ml mléko plnotučné
25 g cukr
2 ks žloutek
1 KL Vanilková pasta Dr. Oetker

Na potření:

1 ks žloutek

Ještě potřebujeme:

potravinářská folie
forma na muffiny nebo na oválné košíčky

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme v míse mouku s kypřicím práškem, solí a cukrem. Přidáme máslo a žloutky a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na 20 minut do chladničky.

2

Na přípravu náplně uvaříme Zlatý klas s mlékem, cukrem, žloutky a vanilkovou pastou tak, že v 1/3 mléka rozmícháme Zlatý klas se žloutky a pastou. Do zbytku mléka přidáme cukr, necháme projít varem a přidáme připravenou směs, vaříme 1-2 minuty. Poté krém odstavíme, přikryjeme potravinářskou fólií a necháme vychladnout.

3

Těsto vyjmeme z chladničky a ¾ těsta vmačkáme do vymazaných formiček. Náplň stejnoměrně rozdělíme na těsto a zakryjeme zbytkem těsta. Povrch potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky rozšlehaným žloutkem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 25 minut

Nutriční hodnoty na recept Pasticciotto - sicilské velikonoční pečivo

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 921 kJ
220 kcal
1139 kJ
272 kcal
Tuky 10.10 g 12.47 g
Sacharidy 29.75 g 36.73 g
Bílkoviny 3.58 g 4.42 g