na recept Pečený grapefruit s rumovým cukrem
zapékací nádoba |
2 ks | grapefruit |
2 balení | Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker |
1 KL | skořice |
2 PL | med |
4 KL | máslo |
Grapefruity s kůrou omyjeme a osušíme. Na grepu po obvodu lehce nařízneme kůru, abychom vyloupli dvě celé poloviny kůry. Grep rozpůlíme a nařežeme na jednotlivé měsíčky, které úplně nedořízneme. Důkladně obě poloviny grepu prosypeme cukrem, skořicí a pokapeme medem.
Dáme do máslem vymazané zapékací nádoby, poklademe máslem a pečeme.
Elektrická trouba: 150 °C
Horkovzdušná trouba: 130 °C
Doba pečení: 15 Minuty
Grapefruity vyjmeme z trouby, necháme mírně vychladnout a servírujeme i s kůrou ještě teplé.
Skvělá a chutná varianta servírování grapefruitu. Hodí se samotné jako dezert nebo ke grilovanému masu. Možno i ogrilovat na venkovním grilu společně s masem nebo jiným ovocem (např. hrušky, ananas nebo banány).
na porci / kus | na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
339kJ 81kcal |
1549kJ 370kcal |
Tuky | 0.83g | 3.79g |
Sacharidy | 18.51g | 84.14g |
Bílkoviny | 0.07g | 0.31g |