COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Pečený grapefruit s rumovým cukrem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Dokonalý

4 porce

snadná příprava 15 minut

Přísady

Přísady

na recept Pečený grapefruit s rumovým cukrem

Ještě potřebujeme:

zapékací nádoba

Přísady:

2 ks grapefruit
2 balení Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker
1 KL skořice
2 PL med
4 KL máslo

preparation

příprava

1

Grapefruity s kůrou omyjeme a osušíme. Na grepu po obvodu lehce nařízneme kůru, abychom vyloupli dvě celé poloviny kůry. Grep rozpůlíme a nařežeme na jednotlivé měsíčky, které úplně nedořízneme. Důkladně obě poloviny grepu prosypeme cukrem, skořicí a pokapeme medem.

2

Dáme do máslem vymazané zapékací nádoby, poklademe máslem a pečeme.

Elektrická trouba: 150 °C

Horkovzdušná trouba: 130 °C

Doba pečení: 15 minut

3

Grapefruity vyjmeme z trouby, necháme mírně vychladnout a servírujeme i s kůrou ještě teplé.

Skvělá a chutná varianta servírování grapefruitu. Hodí se samotné jako dezert nebo ke grilovanému masu. Možno i ogrilovat na venkovním grilu společně s masem nebo jiným ovocem (např. hrušky, ananas nebo banány).

Nutriční hodnoty na recept Pečený grapefruit s rumovým cukrem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 339 kJ
81 kcal
1549 kJ
370 kcal
Tuky 0.83 g 3.79 g
Sacharidy 18.51 g 84.14 g
Bílkoviny 0.07 g 0.31 g