Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem a solí. Přidáme olej, vejce a vodu a ručně vypracujeme na hladké těsto. Těsto necháme asi 30 minut odpočinout.
Na přípravu náplně cibuli nakrájíme na malé kostičky a na rozpáleném oleji ji necháme zesklovatět. Přidáme žampiony nakrájené na kostičky a podusíme je doměkka. Přidáme na kostičky nakrájené maso, dochutíme česnekem a vegetou a ještě krátce podusíme. Odstavíme a necháme vychladnout. Do studené náplně nakonec vmícháme na kostičky nakrájený sýr.
Těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 2 mm a pomocí formičky vykrájíme. Okraje potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky rozšlehaným vejcem. Do středu každého kolečka naneseme náplň a přehneme a přitlačíme, aby nám náplň nevytekla. Pirožky smažíme ve větším množství rozpáleného oleje, po každé straně asi 5 minut dozlatova. Po usmažení pokládáme pirožky na papírové ubrousky, abychom je zbavili přebytečného tuku.
Související recepty
Pečení slané
Pečení slané
Pečení slané
Pečení slané
Pečení slané
Pečení slané
Pečení slané
Příprava :70 Středně obtížnéasi 20 - 24 kusů