Flag

Podzimní džem

asi 5 sklenic
Jednoduché
40
Tematický džem z plodů podzimu a Želírovacího cukru Super 3:1 Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
400 gdýně
400 ghrušky
300 gjablek
400 mldžus hroznový světlý
citrónová kůra (z 1 citrónu)
1 baleníŽelírovací cukr Super 3:1 Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukr Super 3:1 Dr. Oetker
1

Dýni oloupeme, odstraníme jadérka a dužinu nastrouháme najemno. Hrušky a jablka oloupeme a nakrájíme na malé kousky.

2

Pro přípravu džemu smícháme v hrnci dýni, hrušky a jablka, hroznový džus, citrónovou kůru a želírovací cukr. Vše za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 5 minut.

3

Odstraníme případnou pěnu a ihned plníme až po okraj do připravených sklenic. Obrátíme dnem vzhůru a necháme 5 minut stát.