Flag

Pomerančové lívance

asi 4 porce
Jednoduché
40
Lívance s pomerančovou omáčkou a Drcenými kakaovými boby Dr. Oetker jsou skvělé k snídani i ke svačině.
Přísady
Příprava
Náš tip
Drcené kakaové boby jsou moderní superpotravinou! Vyznačují se vysokým obsahem vlákniny, hořčíku a fosforu. Jsou zdrojem draslíku a mají nízký obsah cukru.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
1 baleníLívanečky Dr. Oetker
300 mlvoda studená
1 baleníDrcené kakaové boby Dr. Oetker
Na omáčku a ozdobení
1 ksgranátové jablko menší
20 gcukr
1 balíčekTřtinový cukr mletý vanilkový lusk Dr. Oetker
300 mldžus pomerančový 100%
15 gGustin bez lepku Dr. Oetker
250 mlsmetana ke šlehání 33%
Ještě potřebujeme
lívanečník
olej na potření
elektrický ruční šlehač
Picture - Lívanečky Dr. Oetker
Picture - Drcené kakaové boby Dr. Oetker
Picture - Třtinový cukr mletý vanilkový lusk Dr. Oetker
Picture - Gustin bez lepku Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vymícháme směs na lívanečky s vodou podle návodu na obale. Přidáme boby a zamícháme.

2

Lívanečky smažíme na lívanečníku potřeným olejem z obou stran dozlatova.

3

Lžící uvolníme zrníčka granátového jablka. Smícháme cukr, třtinový cukr a Gustin s asi 3 lžícemi džusu. Zbylý džus přivedeme k varu v malém kastrůlku. Metličkou vmícháme směs s Gustinem a cukry a ještě minutu za stálého míchání povaříme. Nakonec vmícháme zrníčka granátového jablka. Odstavíme a necháme zchladnout.

4

Na ozdobení vyšleháme smetanu šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Lívanečky podáváme s omáčkou a šlehačkou.

Náš tip

  • Drcené kakaové boby jsou moderní superpotravinou! Vyznačují se vysokým obsahem vlákniny, hořčíku a fosforu. Jsou zdrojem draslíku a mají nízký obsah cukru.