Flag

Pomerančovo-čokoládový chlebíček

asi 12 porcí
Jednoduché
90
Milujete moučníky s vůní pomerančů? Právě pro vás je tu chlebíček s Finesse Pomerančovou kůrou Dr. Oetker a pomerančovou šťávou.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
200 gmáslo změklé
4 ksžloutek
130 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíčekFinesse Pomerančová kůra strouhaná Dr. Oetker
350 ghladká mouka
2 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
5 PLšťáva pomerančová
200 gzakysaná smetana
100 gčokoláda hořká nasekaná
4 ksbílek
špetkasůl
Na polevu
125 mlšťáva pomerančová
30 gcukr
3 PLvoda
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
forma na biskupský chlebíček (30 x 11 cm)
Picture - Vanilínový cukr Dr. Oetker
Picture - Finesse Pomerančová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo se žloutky, cukrem, vanilínovým cukrem a kůrou šlehačem do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem, šťávu, zakysanou smetanu a čokoládu. Bílky se solí vyšleháme šlehačem dotuha a opatrně vmícháme do směsi. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 60 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Chlebíček necháme ve formě zchladnout. Poté ho opatrně vyklopíme a necháme zcela vychladnout.

3

Na polevu v kastrůlku svaříme šťávu s cukrem a vodou a necháme vychladnout. Chlebíček vrátíme zpět do očištěné formy. Na několika místech ho pomocí špejle propícháme až na dno formy a zalijeme rozvarem. Zakryjeme potravinářskou fólií a necháme do druhého dne odležet.