Flag

Polentový citrónový koláč

12 porcí
Jednoduché
90
Netradiční pohoštění na sváteční stůl.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
200 gmáslo změklé
140 gcukr
2 balíčkyTřtinový cukr citrónový Dr. Oetker
2 balíčkyVanilkový cukr Dr. Oetker
špetkasůl
1 KLVanilková pasta Dr. Oetker
šťáva i kůra ze dvou chemicky neošetřených citrónů
3 ksvejce slepičí
250 gmandlová mouka
120 gpolenta
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Na polevu
200 gmoučkový cukr
100 gzakysaná smetana
1 PLcitrónová šťáva
citrónová kůra z jednoho chemicky neošetřeného citrónu
Ještě potřebujeme
dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač
Picture - Třtinový cukr citrónový Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem, vanilkovým cukrem, citrónovým cukrem, solí, pastou, kůrou a šťávou z citrónu dohladka. Po jednom zašleháme vejce a vmícháme mandlovou mouku smíchanou s polentou a kypřicím práškem dohladka. Těsto naneseme do vymazané a papírem na pečení vyložené dortové formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: 50 minut

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

2

Koláč necháme vychladnout.

3

Na přípravu polevy v misce smícháme cukr se zakysanou smetanou a šťávou a vymícháme dohladka. Polevu rozetřeme na koláč a posypeme nastrouhanou kůrou.