COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Pomerančový sirup s rozmarýnem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Připravte si lahodný pomerančový sirup s Kyselinou citrónovou Dr. Oetker.

asi 3 láhví

snadná příprava 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Pomerančový sirup s rozmarýnem

Na sirup:

1 kg pomeranč očištěný (resp. cca 1 litr pomerančové šťávy)
500 g cukr krystal
100 ml voda (případně podle potřeby/hustoty pomerančové šťávy)
3 větévky rozmarýn
šťáva z 1 citrónu
2 KL Kyselina citrónová Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Pomeranče očistíme, nakrájíme na menší kousky, vložíme do mixéru a rozmixujeme, případně je můžeme odšťavit. Šťávu vložíme do hrnce, přidáme rozmarýn a cukr a zalijeme vodou. Vaříme asi 30 minut, dokud sirup nezhoustne. Na závěr ještě přidáme kyselinu citrónovou a šťávu z 1 citrónu.

2

Odstavíme, odstraníme stonky rozmarýnu, sirup můžeme navíc přecedit přes sítko a rovnou jej nalijeme do umytých a předehřátých lahví. Lahve důkladně uzavřeme, případně je můžeme také sterilizovat.

Nutriční hodnoty na recept Pomerančový sirup s rozmarýnem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 4 kJ
1 kcal
624 kJ
149 kcal
Tuky 0.00 g 0.19 g
Sacharidy 0.38 g 37.75 g
Bílkoviny 0.01 g 0.60 g