Flag

Pomerančový sirup s rozmarýnem

asi 2 litrů
Jednoduché
45
Osvěžující pomerančový sirup si jednoduše připravíte i Vy pomocí Kyseliny citrónové Dr. Oetker!
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na sirup
1 lšťáva pomerančová
500 gcukr krystal
3 větévkyrozmarýn
šťáva z 1 citrónu
2 KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1

1 litr pomerančové šťávy získáme odšťavněním asi 2,5 kg pomerančů. Pokud nemáme odšťavňovač, pomeranče oloupeme, odkrojíme tuhé a bílé části kůry a dužinu rozmixujeme v mixéru. Propasírujeme přes sítko nebo gázu a odměříme 1 litr čisté šťávy. Můžeme také použít čerstvou pomerančovou šťávu z obchodu.

2

Šťávu nalijeme do hrnce, přidáme rozmarýn, cukr, citrónovou šťávu a kyselinu citrónovou. Vaříme asi 30 minut, dokud sirup nezhoustne.

3

Odstavíme, vyjmeme stonky rozmarýnu a sirup nalijeme do umytých a předehřátých lahví. Lahve důkladně uzavřeme, položíme na 20 minut naležato.