COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Pudingové řezy s broskvemi

(0)
5 8 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Lehké kakaové těsto z Přírodního kakaa Dr.Oetker s vanilkovou pudingovou náplní doplněné broskvemi.

O nás 24 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Pudingové řezy s broskvemi

Ještě potřebujeme:

plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)

Na těsto:

500 g hladká mouka
2 zarovnaných PL Přírodní kakao Dr. Oetker prosáté
1 KL Jedlá soda Dr. Oetker
200 g moučkový cukr
250 g máslo změklé nebo margarín
1 ks vejce
1 ks žloutek
3 PL zakysaná smetana

Na náplň:

velký kompot broskví (nebo dle chuti jiné ovoce)
3 balení Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
1 l mléko polotučné
100 g cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kakaem, sodou a cukrem. Přidáme máslo nebo margarín, vejce, žloutek, zakysanou smetanu a ručně vypracujeme dohladka. Těsto rozdělíme na polovinu. Jednu polovinu těsta na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát 30 x 40 cm a opatrně přeneseme do vymazaného a moukou vysypaného plechu.

2

Na přípravu náplně necháme kompot důkladně na sítku odkapat. Poté broskve nakrájíme a naneseme je na těsto na plechu. Pudingové prášky uvaříme s mlékem a cukrem podle návodu na obale a ještě horký pudink nalijeme stejnoměrně na broskve a uhladíme. Druhou polovinu těsta vyválíme na plát 30 x 40 cm a opatrně jím povrch přikryjeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

Doba pečení: 30 Minuty

3

Koláč necháme vychladnout. Poté nakrájíme koláč na řezy a povrch pocukrujeme.

Nutriční hodnoty na recept Pudingové řezy s broskvemi

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 963kJ
230kcal
971kJ
232kcal
Tuky 10.24g 10.35g
Sacharidy 30.56g 30.87g
Bílkoviny 4.51g 4.56g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek