Flag

Rakvičkové malinové košíčky

asi 15 porcí
Středně obtížné
100
Křehké košíčky s pikantní Malinovou náplní Dr. Oetker jako osvěžující letní dezert.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na korpus
4 ksžloutek
140 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
šťáva citronová (pár kapek)
Na krém
1 balíčekMalinová náplň Dr. Oetker
400 - 500 mlsmetana ke šlehání 33%
Na ozdobení
15 ksmaliny čerstvé
Ještě potřebujeme
Backspray Dr. Oetker
15 ksformička na košíčky (ø 7 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s hladkou trubičkou
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Malinová náplň Dr. Oetker
Picture - Backspray Dr. Oetker
1

Na přípravu korpusu v míse vyšleháme žloutky s cukrem, vanilkovým cukrem a šťávou elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do husté pěny (minimálně 10 minut). Hmotu rozdělíme do backsprayem vymazaných formiček asi do 1/3 výšky. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 15 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

2

Poté troubu snížíme na 80°C°a ještě asi 60 minut sušíme. Košíčky necháme ve formičkách vychladnout a poté je opatrně vyklopíme. 

3

Na přípravu náplně vyšleháme v míse náplň se smetanou elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Krémem naplníme cukrářský sáček a naneseme na povrch košíčků

4

Dozdobíme malinou.