COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Red Velvet s ovocem

(0)
4 15 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

de Luxe dort s Red Velvet Dr.Oetker

12 porcí

snadná příprava 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Red Velvet s ovocem

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 26 cm)
elektrický ruční šlehač

Na těsto:

1 balení Red Velvet dort Dr. Oetker
125 ml smetana ke šlehání 33%
3 ks vejce

Na náplň:

125 ml smetana ke šlehání 33%
400 g zakysaná smetana
500 g ovoce (borůvky, maliny, jahody)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme směs na korpus se smetanou a vejci podle návodu na obale. Těsto naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

Doba pečení: asi 30 minut

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na příravu náplně vyšleháme směs na náplň se smetanou ke šlehání a zakysanou smetanou podle návodu na obale.

4

Korpus dvakrát podélně prořízneme. Na spodní díl korpusu naneseme jednu třetinu náplně a jednu třetinu očištěného ovoce. Zakryjeme druhým dílem, naneseme polovinu náplně a polovinu ovoce. Zakryjeme třetím dílem, potřeme zbytkem náplně a dozdobíme zbytkem ovoce. Dort uložíme do chladničky a necháme tuhnouz asi 2 hodiny.

Nutriční hodnoty na recept Red Velvet s ovocem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 976 kJ
233 kcal
682 kJ
163 kcal
Tuky 17.95 g 12.55 g
Sacharidy 12.71 g 8.89 g
Bílkoviny 4.88 g 3.41 g