COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Rumové banánky v listovém těstě

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Rychlá chuťovka z listovaného těsta a banánu ochucena třtinovým cukrem s rumovou příchutí pro zajímavější chuť

asi 12 ks

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Rumové banánky v listovém těstě

Ještě potřebujeme:

váleček
rádýlko

Na těsto:

250 g listové těsto

Na náplň:

3 ks banán
2 balení Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker

Na potření:

1 ks vejce rozšlehané

Na ozdobení:

250 ml smetana ke šlehání 33%
1 balení Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Listové těsto na vále rozválíme a rádýlkem nebo ostrým nožem nakrájíme na obdélníčky o velikosti poloviny banánu.

2

Banány oloupeme, rozkrojíme na polovinu a ještě jednou podélně na polovinu, takže z jednoho banánu jsou čtyři díly. Každý díl banánu položíme rovnou stranou na obdélníček těsta. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, zabalíme a posypeme rumovým cukrem. Vyskládáme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

Doba pečení: 30 minut

3

Smetanu s rumovým cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha.

4

Po upečení necháme banánky vychladnout, ozdobíme smetanou a podáváme.

Pečený banán v listovém lůžku ochucený rumovým cukrem je zajímavá chuťová variace. Může se podávat teplé nebo studené. Ozdobené smetanou je vhodný jako pohoštění pro návštěvu. Překvapí svojí netradičností i zajímavou chutí.

Nutriční hodnoty na recept Rumové banánky v listovém těstě

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 783 kJ
187 kcal
988 kJ
236 kcal
Tuky 10.91 g 13.81 g
Sacharidy 19.07 g 24.14 g
Bílkoviny 2.60 g 3.29 g