COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Rumové banánky v listovém těstě

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Rychlá chuťovka z listovaného těsta a banánu ochucena třtinovým cukrem s rumovou příchutí pro zajímavější chuť

asi 12 ks

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Rumové banánky v listovém těstě

Ještě potřebujeme:

váleček
rádýlko

Na těsto:

250 g listové těsto

Na náplň:

3 ks banán
2 balení Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker

Na potření:

1 ks vejce rozšlehané

Na ozdobení:

250 ml smetana ke šlehání 33%
1 balení Třtinový cukr s rumovou příchutí Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Listové těsto na vále rozválíme a rádýlkem nebo ostrým nožem nakrájíme na obdélníčky o velikosti poloviny banánu.

2

Banány oloupeme, rozkrojíme na polovinu a ještě jednou podélně na polovinu, takže z jednoho banánu jsou čtyři díly. Každý díl banánu položíme rovnou stranou na obdélníček těsta. Okraje těsta potřeme rozšlehaným vejcem, zabalíme a posypeme rumovým cukrem. Vyskládáme na plech vyložený papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

Doba pečení: 30 minut

3

Smetanu s rumovým cukrem vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha.

4

Po upečení necháme banánky vychladnout, ozdobíme smetanou a podáváme.

Pečený banán v listovém lůžku ochucený rumovým cukrem je zajímavá chuťová variace. Může se podávat teplé nebo studené. Ozdobené smetanou je vhodný jako pohoštění pro návštěvu. Překvapí svojí netradičností i zajímavou chutí.

Nutriční hodnoty na recept Rumové banánky v listovém těstě

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 783 kJ
187 kcal
988 kJ
236 kcal
Tuky 10.91 g 13.81 g
Sacharidy 19.07 g 24.14 g
Bílkoviny 2.60 g 3.29 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek