Schwarzwaldské dortíčky

(0)
5 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Neodolatelné dortíčky ze 100% Přírodního kakaa Dr. Oetker s kombinací višňového kompotu.

asi 12 porcí

střední obtížnost 35 minut

Přísady:

Přísady:

na recept Schwarzwaldské dortíčky

Ještě potřebujeme:

forma na muffiny
papírové košíčky
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Na těsto:

4 ks vejce
100 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
100 g hladká mouka
20 g Gustin bez lepku Dr. Oetker
20 g Přírodní kakao Dr. Oetker
0,5 KL Jedlá soda Dr. Oetker

Na náplň:

350 g kompot višňový (po odkapání)
180 ml šťáva z kompotu
20 g Gustin bez lepku Dr. Oetker
1 zarovnaná PL cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
400 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
50 g čokoláda hořká

Na ozdobení:

12 kusů višně (čerstvé)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou se škrobem, kakaem a jedlou sodou a na středním stupni vyšleháme dohladka. Těsto rozdělíme do košíčků ve formě. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: asi 180 °C

Horkovzdušná trouba: asi 160 °C

Doba pečení: asi 20 minut

2

Upečené korpusy asi po 5 minutách vyjmeme z formy a necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně necháme kompot v sítku odkapat a šťávu přitom zachytíme. V 1/3 šťávy rozmícháme škrob s cukrem a vanilkovým cukrem. Zbytek šťávy přivedeme k varu. Poté vmícháme rozmíchaný škrob s cukrem a za stálého míchání krátce povaříme. Přidáme višně, zamícháme a necháme zchladnout.

4

Z korpusů odstranitíme košíčky a podélně 2x rozřízneme. Náplň naneseme na spodní díly a přiklopíme středním dílem.

5

V míse vyšleháme smetanu s vanilínovým cukrem a Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Šlehačkou naplníme cukrářský sáček. Polovinu šlehačky naneseme na střední díly korpusu a přiklopíme vrchním dílem. Zbytkem šlehačky nazdobíme dortíčky. Posypeme nastrouhanou čokoládou a dozdobíme višněmi. Uložíme do chladničky.

Tip: Náplň lze připravit i z čerstvých višní. Místo šťávy z kompotu použijeme vodu např. s griotkou.

Nutriční hodnoty na recept Schwarzwaldské dortíčky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1156 kJ
276 kcal
883 kJ
211 kcal
Tuky 14.99 g 11.45 g
Sacharidy 29.44 g 22.47 g
Bílkoviny 5.03 g 3.84 g
Souhlas se sledováním

Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.

Nezbytné funkce

K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.

Vždy aktivní
Analýzy a personalizace

Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.

Ano

Odmítám

(Re-)Marketing / sdílení údajů se třetími stranami

Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.

Ano

Odmítám