COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Schwarzwaldské dortíčky

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Neodolatelné dortíčky ze 100% Přírodního kakaa Dr.Oetker s kombinací višňového kompotu

asi 12 porcí

střední obtížnost 35 minut

Přísady

Přísady

na recept Schwarzwaldské dortíčky

Ještě potřebujeme:

forma na muffiny
papírové košíčky
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Na těsto:

4 ks vejce
100 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
100 g hladká mouka
20 g Gustin bez lepku Dr. Oetker
20 g Přírodní kakao Dr. Oetker
0,5 KL Jedlá soda Dr. Oetker

Na náplň:

350 g kompot višňový (po odkapání)
180 ml šťáva z kompotu
20 g Gustin bez lepku Dr. Oetker
1 zarovnaná PL cukr
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
400 ml smetana ke šlehání 33%
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíček Smeta-fix Dr. Oetker
50 g čokoláda hořká

Na ozdobení:

12 kusů višně (čerstvé)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou se škrobem, kakaem a jedlou sodou a na středním stupni vyšleháme dohladka. Těsto rozdělíme do košíčků ve formě. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: asi 180 °C

Horkovzdušná trouba: asi 160 °C

Doba pečení: asi 20 minut

2

Upečené korpusy asi po 5 minutách vyjmeme z formy a necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně necháme kompot v sítku odkapat a šťávu přitom zachytíme. V 1/3 šťávy rozmícháme škrob s cukrem a vanilkovým cukrem. Zbytek šťávy přivedeme k varu. Poté vmícháme rozmíchaný škrob s cukrem a za stálého míchání krátce povaříme. Přidáme višně, zamícháme a necháme zchladnout.

4

Z korpusů odstranitíme košíčky a podélně 2x rozřízneme. Náplň naneseme na spodní díly a přiklopíme středním dílem.

5

V míse vyšleháme smetanu s vanilínovým cukrem a Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Šlehačkou naplníme cukrářský sáček. Polovinu šlehačky naneseme na střední díly korpusu a přiklopíme vrchním dílem. Zbytkem šlehačky nazdobíme dortíčky. Posypeme nastrouhanou čokoládou a dozdobíme višněmi. Uložíme do chladničky.

Tip: Náplň lze připravit i z čerstvých višní. Místo šťávy z kompotu použijeme vodu např. s griotkou.

Nutriční hodnoty na recept Schwarzwaldské dortíčky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1156 kJ
276 kcal
883 kJ
211 kcal
Tuky 14.99 g 11.45 g
Sacharidy 29.44 g 22.47 g
Bílkoviny 5.03 g 3.84 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek