Flag

Skořicová srdce

asi 8 porcí
Jednoduché
130
Kynutá srdíčka s Droždím Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
250 mlpodmáslí
125 gmáslo
500 gmouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
60 gcukr
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Na potření a posypání
100 gmed tekutý
3 KLskořice
2 PLmléko polotučné
Ještě potřebujeme
plech na pečení
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v kastrůlku zahřejeme podmáslí a necháme v něm rozpustit máslo. V míse smícháme mouku s droždím, cukrem a kůrou. Přidáme podmáslí s máslem a vypracujeme hladké těsto. Těsto zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu vykynout.

2

Vykynuté těsto na pomoučené pracovní desce propracujeme a pomocí válečku vyválíme na obdélník 35 x 40 cm. Těsto potřeme rovnoměrně medem a posypeme skořicí. Pomocí ostrého nože nebo rádýlka nakrájíme na 8 stejných pruhů (5 x 35 cm).  Pruhy zatočíme do spirály. Vytvoříme z nich srdce a položíme je na plech vyložený papírem na pečení. Potřeme povrch mlékem zakryjeme utěrkou a necháme ještě asi 15 minut kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Srdce necháme zchladnout.