COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Skořicové řezy

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Lahodné řezy se Zlatým klasem Dr. Oetker.

asi 24 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Skořicové řezy

Na těsto:

4 ks vejce
4 zarovnaná PL cukr
4 zarovnaná PL mouka polohrubá
1 zarovnaná PL skořice mletá
2 zarovnaná KL Kypřicí prášek do pečiva s vinným kamenem Dr. Oetker
na špičku nože Jedlá soda Dr. Oetker

Na krém:

3 balení Zlatý klas Dr. Oetker
1 l mléko polotučné
3 ks žloutek
250 g máslo změklé
200 g moučkový cukr
1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker

Na ozdobení:

300 g čokopiškoty s ovocnou náplní
2 balíčky Poleva světlá Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
2 ks plech na pečení (30 x 40 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou se skořicí, kypřicím práškem a sodou a ručně vymícháme dohladka. Těsto rozdělíme na slabě vymazané a papírem na pečení vyložené plechy a stejnoměrně rozetřeme. Vložíme plechy postupně do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Plynová trouba: 200 °C

Doba pečení: asi 15 minut

2

Pláty necháme vychladnout.

3

Na přípravu krému Zlatý klas uvaříme s mlékem a žloutky podle návodu na obale. Odstavíme a za občasného zamíchání necháme vychladnout. V míse vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni máslo s cukrem a skořicovým cukrem a postupně zašleháváme vychladlý Zlatý klas.

4

Na jeden plát naneseme polovinu náplně a uhladíme. Na náplň rozložíme piškoty ovocnou náplní nahoru. Naneseme zbylou náplň a uhladíme. Zakryjeme druhým plátem a vložíme do chladničky ztuhnout.

5

Na ozdobení rozpustíme polevy podle návodu na obale a povrch jimi potřeme. Než poleva zcela zatuhne, vytvoříme v polevě pomocí cukrářské karty s hřebenem nebo pomocí vidličky vlnky a necháme zatuhnout. Poté nakrájíme na řezy.

Nutriční hodnoty na recept Skořicové řezy

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1110 kJ
265 kcal
1089 kJ
260 kcal
Tuky 14.92 g 14.63 g
Sacharidy 29.21 g 28.64 g
Bílkoviny 3.47 g 3.41 g