Flag

Cartoon Cake

asi 12 porcí
Středně obtížné
160
Originální veselý a hravý dort jako z komiksu vyšperkuje každou oslavu.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
7 ksbílek
7 ksžloutek
90 gcukr třtinový
1 balíčekFinesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1 PLVanilková pasta Dr. Oetker
200 gmouka polohrubá
1 ksbanán
Na krém
450 mlmléko polotučné
1,5 baleníDr. Oetker Puding příchuť Vanilka
3 PLcukr
350 gmáslo změklé
80 gmoučkový cukr
Na ozdobení
1 ksbanán
3 baleníFondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská růžová Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská černá Dr. Oetker
1 PLČerné kakao Dr. Oetker
moučkový cukr
Čokoládová srdíčka Dr. Oetker
6 kskandované třešně
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
ponorný mixér
dortová forma (ø 16 cm)
cukrářský sáček s hladkou trubičkou
Picture - Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
Picture - Vanilková pasta Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding příchuť Vanilka
Picture - Fondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská růžová Dr. Oetker
Picture - Barva gelová potravinářská černá Dr. Oetker
Picture - Černé kakao Dr. Oetker
Picture - Čokoládová srdíčka Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme z bílků šlehačem tuhý sníh. V jiné míse vyšleháme žloutky s cukrem, kůrou a pastou šlehačem asi 8 minut do pěny.  Přidáme mouku, sníh z bílků a rozmixovaný banán a opatrně vymícháme dohladka. Těsto naneseme do vymazané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 50 minut

Elektrická trouba: 120 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

2

Korpus necháme vychladnout. Odstraníme formu a korpus třikrát podélně rozřízneme.

3

Na přípravu krému uvaříme z mléka, pudingového prášku a cukru hustý puding. Odstavíme, zakryjeme potravinářskou fólií a necháme zcela vychladnout. V míse vyšleháme máslo s cukrem dohladka. Postupně zašleháváme vychladlý puding. (Zde si dejte pozor, aby máslo i puding měli při přípravě přibližně stejnou teplotu, aby se krém nesrazil.) Krémem naplníme cukrářský sáček.

4

Banán nakrájíme na plátky a rozdělíme jej do tří hromádek.
Na podnos položíme první plát korpusu. Sáčkem na něj naneseme rovnoměrně část krému. Na krém poklademe první část banánu. Banán lehce přikryjeme krémem a završíme druhým plátem korpusu a lehce přimáčkneme. Opět naneseme krém a banán a přikryjeme třetím plátem korpusu. Promazání opakujeme ještě potřetí a vše zakryjeme posledním plátem korpusu. Dort lehce srovnáme tak, aby byl po stranách i nahoře rovný a vložíme na 15 minut do chladničky. Během této chvíle lehce ztuhne a bude držet tvar.

5

Do cukrářského sáčku naneseme zbylý krém a zachlazený dort jím pokryjeme kolem dokola i na vrchu dortu. Stěrkou uhladíme a dort necháme hodinu v chladničce zatuhnout.

6

Dobře zatuhnutý dort stěrkou hezky uhladíme. Čím hladší bude, tím lépe se nám bude potahovat fondánem.

7

Na ozdobení obarvíme fondán barvami, 2 balíčky žlutou, 1 balíček větší část růžovou a menší část černou. Z posledního fondánu si nechte kousek neobarvený, na přípravu detailu odlesků. Obarvené hmoty vložíme do mikroténového sáčku, aby neosychaly a vždy vyndáme jen tu, se kterou momentálně pracujeme.

8

Jako první budeme pracovat se žlutým fondánem. Pracovní plochu lehce pocukrujeme moučkovým cukrem a fondán na ní vyválíme do kruhového tvaru o tloušťce zhruba 2-3 mm. Vyválený plát položíme na dort a od vrchu dolů uhladíme (Nejprve uhladíme vrchní část dortu a poté od shora dolů boční strany.) Přebytečný fondán na spodu dortu odřízneme nožem.

9

Nyní za pomoci fondánu vytvoříme efekt stékané polevy. K tomu použijeme růžový fondán. Ten vyválíme stejně jako v předchozím kroku. Doprostřed si naznačíme kruh o velikosti průměru našeho dort a kolem tohoto kruhu vlnky, které prořízneme.

10

Vršek dortu za pomoci štětce lehounce zvlhčíme vodou. Fondán na něj položíme a na vrchu uhladíme. Vlnky necháme viset po stranách dortu. Ze spodu je lehce navlhčíme a přitlačíme k dortu. Opět uhladíme.

11

Čokoládovými srdíčky ozdobíme žlutou část dortu. Opět je připevníme navlhčením plochy srdíčka.

12

Krémem na povrchu dortu vytvoříme pusinky a na povrch položíme kandovanou třešeň.

13

Nakonec vytvoříme kontury dortu. Černý fondán vyválíme na dlouhého tenkého hada, kterého přichytíme ke kraji „stékané polevy“, na hranu srdíček a z pohledové strany kandovaných třešní. Bílým fondánem poté vytvoříme odlesky třešniček.