COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Sladké marcipánové pralinky

(0)
4 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Hravé

asi 50 kusů

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Sladké marcipánové pralinky

Ještě potřebujeme:

papírové košíčky
formičky na vykrajování

Přísady:

150 g moučkový cukr
2 balení Marcipán Dr. Oetker

Marcipánové brambory:

1 zarovnaná KL pomerančová kůra - nastrouhaná
25 g Holandské kakao Dr. Oetker - prosáté
1 zarovnaná PL moučkový cukr

Marcipánové pečivo:

100 g čokoláda hořká
1 KL olej
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
1 balení Kuličky duhové Dr. Oetker

Marcipánové pralinky:

50 g kandovaná citrusová kůra
1 zarovnaná KL citrónová kůra - nastrouhaná
1 PL citrónová šťáva (citrónový likér)
100 g čokoláda bílá
1 PL olej

preparation

příprava

1

Na přípravu pralinek prosejeme moučkový cukr a ručně ho důkladně zapracujeme do marcipánu. Vytvarujeme váleček, který rozdělíme na 3 stejné díly a vytvoříme marcipánové brambory, pečivo a pralinky. Marcipánové brambory: Do prvního dílu marcipánu zapracujeme pomerančovou kůru a vytvarujeme kuličky (Ř 2 cm). Kakao smícháme s cukrem, kuličky ve směsi obalíme a vložíme do malých papírových košíčků. Marcipánové pečivo: Do kastrůlku ve vodní lázni nalámeme čokoládu na menší kousky, přidáme olej a rozpustíme. Druhý díl marcipánu propracujeme s vanilkovým cukrem a vytvoříme malé houstičky, preclíčky nebo bochníčky. Pečivo pomocí vidličky namáčíme do čokolády a ukládáme je na papír na pečení. Ihned posypeme duhovými kuličkami a polevu necháme ztuhnout. Marcipánové pralinky: Citronát nakrájíme na malé kousky a 1 PL odložíme stranou. Zbytek citronátu, kůru a šťávu zapracujeme do posledního dílu marcipánu. Marcipán pomocí válečku vyválíme na pracovní ploše posypané moučkovým cukrem na tloušťku asi 1 cm. Pomocí formiček vykrájíme různé tvary. Do kastrůlku ve vodní lázni nalámeme čokoládu na menší kousky, přidáme olej a ve vodní lázni rozpustíme. Pralinky pomocí vidličky namáčíme do čokolády a ukládáme na papír na pečení. Ozdobíme zbylým citronátem a necháme ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Sladké marcipánové pralinky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 310 kJ
74 kcal
1809 kJ
432 kcal
Tuky 2.96 g 17.40 g
Sacharidy 10.85 g 63.85 g
Bílkoviny 0.32 g 1.89 g