COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Slavnostní dort s pusinkami

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Pavlova dort Dr. Oetker nabízí inspirativní a velmi atraktivní recepty. Křehké sněhové těsto lahodně propojené pikantním malinovým krémem v originálním provedení. Originální varianta i svatebního dortu.

1 ks

snadná příprava 25 minut

Přísady

Přísady

na recept Slavnostní dort s pusinkami

Na těsto:

1 balení Pavlova dort Dr. Oetker
150 ml voda
Barva gelová potravinářská růžová Dr. Oetker
1 balení Zdobení 4 druhy zlaté/stříbrné Dr. Oetker

Na ozdobení:

malinový krém (součást balení)
400 - 500 ml smetana ke šlehání 33%

Ještě potřebujeme:

elektrický ruční šlehač
plech na pečení
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
špejle nebo párátka a kužel

preparation

příprava

1

Na přípravu pusinek v míse pečlivě vyšleháme směs s vodou elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Větší část těsta obarvíme gelovou barvou. Cukrářský sáček naplníme růžovým těstem a na plech vyložený papírem na pečení vytvoříme pusinky. Ze zbytku těsta vytvoříme malé bílé pusinky, které posypeme zdobením. Vložíme do předehřáté trouby na 150 °C, teplotu ihned snížíme na 110 °C a sušíme.

Elektrická trouba: 110 °C

Horkovzdušná trouba: 90 °C

Doba sušení: asi 90 minut

2

Troubu vypneme a pusinky necháme v uzavřené troubě vychladnout.

3

Jednotlivé pusinky na kužel přiděláme opatrně párátkem nebo špejlí.

4

Na ozdobení vyšleháme malinový krém se smetanou elektrickým ručním šlehačem podle návodu na obale. Podáváme v dekorační misce společně s dortem.

Nutriční hodnoty na recept Slavnostní dort s pusinkami

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 12267 kJ
2930 kcal
1110 kJ
265 kcal
Tuky 146.25 g 13.21 g
Sacharidy 91.96 g 8.31 g
Bílkoviny 10.51 g 0.95 g