COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Slavnostní hvězdičková střecha

(0)
Přidat hodnocení Děkujeme za Vaše hodnocení!
    (Nechutná mi)
    (Dá se)
    (Chutný)
    (Mňam mňam)
    (Dokonalý)

efektní

asi 16 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Slavnostní hvězdičková střecha

Na těsto:

175 g hladká mouka
2 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
100 g cukr
75 g máslo nebo margarínu změklého
3 ks vejce
1 zarovnaná PL mléko polotučné

Na náplň:

1 balení Krémová náplň čokoládová Dr. Oetker
200 ml mléko polotučné studeného
3 PL moučkový cukr
125 g máslo změklého
170 g džem višňový

Na ozdobení:

1 balení Marcipán Dr. Oetker
½ balení Vanilkový lusk "Bourbon" Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
formička na vykrajování ve tvaru hvězdičky (různé velikosti)

příprava

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem a cukrem. Přidáme máslo nebo margarín, vejce a mléko a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Těsto naneseme na vymazaný a papírem na pečení vyložený plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 190°C

Horkovzdušná trouba: 170°C

Doba pečení: asi 12 min.

2

Plát necháme vychladnout.

3

Náplň připravíme s mlékem, cukrem a máslem podle návodu na obale.

4

Z plátu stáhneme papír, na kterém se plát pekl. Plát nakrájíme na 5 pruhů o délce 30 cm, avšak každý různě široký (12 cm, 10 cm, 8 cm, 5 cm a 3 cm). Proužky plátu potřeme džemem. Polovinou náplně slepíme proužky tak, aby vznikla střecha. Druhou polovinou náplně pomocí cukrářského sáčku nastříkáme pusinky. Moučník uložíme do chladničky a necháme tuhnout.

5

Na ozdobení vyválíme marcipán a pomocí formiček vykrajujeme hvězdičky, kterými střechu ozdobíme. Nakonec celý moučník posypeme dření z lusku.

Nutriční hodnoty na recept Slavnostní hvězdičková střecha

Na porci/kus Na 100 g/ml
Energie 1095kJ
261kcal
1338kJ
319kcal
Tuky 14g 18g
Sacharidy 28g 34g
Bílkoviny 3.5g 4.3g
0 Záložka