COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Slavnostní pudingový dort

(0)
5 2 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Rychlý a jednoduchý pudingový dort, který zachutná opravdu každému!

12 porcí

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Slavnostní pudingový dort

Na korpus:

200 g máslové sušenky
100 g máslo rozpuštěné

Na náplň č. 1:

1 balení Originál Puding čokoládová příchuť Dr. Oetker
500 ml mléko polotučné
40 g cukr

Na náplň č. 2:

1 balení Originál Puding čokoládová příchuť Dr. Oetker
300 ml mléko polotučné
30 g cukr
1 balíček Šlehačka v prášku Dr. Oetker
150 ml mléko polotučné studené

Na ozdobení:

30 g čokoláda mléčná strouhaná

Ještě potřebujeme:

dortová forma (Ø 23 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

preparation

příprava

1

Na přípravu korpusu sušenky pomocí válečku rozdrtíme. Sušenky vložíme do mísy, přidáme máslo a ručně vypracujeme na drobenku. Drobenku naneseme do formy vyložené papírem na pečení a pomocí lžíce přitlačíme ke dnu formy.

2

Na přípravu 1. náplně uvaříme puding s mlékem a cukrem podle návodu na obale a horký nalijeme na korpus. Uhladíme a necháme vychladnout.

3

Na přípravu 2. náplně uvaříme puding s mlékem a cukrem podle návodu na obale a necháme vychladnout. Šlehačku vyšleháme s mlékem podle návodu na obale a polovinu vmícháme do vychladlého pudingu. Náplň naneseme na první náplň a uhladíme. Zbylou šlehačkou naplníme cukrářský sáček a povrch koláče ozdobíme dle vlastní fantazie.

4

Před podáváním posypeme strouhanou čokoládou.

Nutriční hodnoty na recept Slavnostní pudingový dort

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 938 kJ
224 kcal
758 kJ
181 kcal
Tuky 12.03 g 9.70 g
Sacharidy 24.78 g 19.99 g
Bílkoviny 4.66 g 3.76 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek