COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Smetanovo rebarborová pomazánka

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Krémové pochutnání.

6 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Smetanovo rebarborová pomazánka

Přísady:

800 g rebarbora (očištěná a nakrájená na malé kousky)
100 g jahody (očištěné a nakrájené na malé kousky)
2 PL šťáva limetková
1 balení Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
50 g máslo
100 ml smetana ke šlehání 33%

preparation

příprava

1

Na přípravu pomazánky vložíme rebarboru s jahodami, limetkovou šťávu a Želírovací cukr a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 3 minuty. Odstavíme a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme na pyré. Přidáme máslo a smetanu a za stálého míchání ještě asi 2 minuty povaříme.

2

Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Smetanovo rebarborová pomazánka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 54 kJ
13 kcal
435 kJ
104 kcal
Tuky 0.63 g 4.88 g
Sacharidy 2.12 g 16.30 g
Bílkoviny 0.11 g 0.83 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek