COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Smetanovo rebarborová pomazánka

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Krémové pochutnání.

6 sklenic (à 200 ml)

snadná příprava 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Smetanovo rebarborová pomazánka

Přísady:

800 g rebarbora (očištěná a nakrájená na malé kousky)
100 g jahody (očištěné a nakrájené na malé kousky)
2 PL šťáva limetková
1 balení Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
50 g máslo
100 ml smetana ke šlehání 33%

preparation

příprava

1

Na přípravu pomazánky vložíme rebarboru s jahodami, limetkovou šťávu a Želírovací cukr a dobře promícháme. Za stálého míchání přivedeme do varu a důkladně povaříme minimálně 3 minuty. Odstavíme a pomocí ponorného mixéru rozmixujeme na pyré. Přidáme máslo a smetanu a za stálého míchání ještě asi 2 minuty povaříme.

2

Odebereme případnou pěnu a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Uzavřeme víčkem, sklenice obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.

Nutriční hodnoty na recept Smetanovo rebarborová pomazánka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 54 kJ
13 kcal
435 kJ
104 kcal
Tuky 0.63 g 4.88 g
Sacharidy 2.12 g 16.30 g
Bílkoviny 0.11 g 0.83 g