COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Sněhové pusinky s citrónovým krémem

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

lehké a svěží

asi 30 kusů

snadná příprava 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Sněhové pusinky s citrónovým krémem

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

Přísady:

5 ks bílek
350 g cukr

Na náplň:

250 g máslo změklého
100 g moučkový cukr
2 ks žloutek
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
1 zarovnaná KL Aroma citrónové Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu pusinek v míse ve vodní lázni vyšleháme z bílků a cukru elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni tuhý sníh. Sněhem naplníme cukrářský sáček a tvoříme pusinky na plechu vyloženým papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a sušíme.

Elektrická trouba: 60 °C

Horkovzdušná trouba: 50 °C

Doba sušení: asi 180 - 240 minut

2

Pusinky necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně v míse vyšleháme máslo s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Přidáme žloutky, kůru a aroma a vyšleháme dohladka. Náplň naneseme do cukrářského sáčku a slepujeme vždy dvě pusinky plochou stranou k sobě. Uložíme do chladničky a necháme ztuhnout.

Nutriční hodnoty na recept Sněhové pusinky s citrónovým krémem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 519 kJ
124 kcal
2156 kJ
515 kcal
Tuky 6.93 g 28.86 g
Sacharidy 15.16 g 63.18 g
Bílkoviny 0.08 g 0.33 g