na recept Srdce á la krémeš s ovocem
plech na pečení (30 x 40 cm) | |
elektrický ruční šlehač | |
cukrářský sáček se zdobící trubičkou (Ø 1 cm) |
400 g | listové těsto |
500 ml | mléko polotučné |
2 balíčky | Zlatý klas Dr. Oetker |
70 g | cukr |
250 g | jogurt bílý polotučný |
250 ml | smetana ke šlehání 33% |
500 g | směs lesní ovoce |
Na přípravu těsta listové těsto rozdělíme na poloviny. Z každé poloviny vyválíme plát 30 x 40 cm. Pláty naneseme na vymazané plechy a na několika místech je propícháme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a postupně pláty pečeme.
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 170 °C
Doba pečení: O nás 15 Minuty
15 minut jeden plech.
Oba pláty necháme vychladnout.
Na přípravu krému nalijeme do hrnce polovinu mléka a přivedeme k varu. V druhé polovině mléka rozmícháme Zlaté klasy a cukr, nalijeme do vroucího mléka a asi 1 minutu povaříme. Odstavíme a necháme za občasného zamíchání zcela vychladnout. Poté přidáme jogurt a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka.
Z obou plátů ostrým nožem vykrojíme tvar srdce. Krémem naplníme cukrářský sáček a spodní plát naplníme krémem. Vrchní plát jemně přitlačíme a na povrchu dozdobíme zbylým krémem. Uložíme asi na 2 hodiny do chladničky.
Na ozdobení v míse vyšleháme smetanu elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Šlehačku naneseme na povrch moučníku a stejnoměrně rozetřeme. Dozdobíme drobným ovocem.
na porci / kus | na 100 g / ml | |
---|---|---|
Energie |
519kJ 124kcal |
611kJ 146kcal |
Tuky | 6.73g | 7.92g |
Sacharidy | 12.64g | 14.87g |
Bílkoviny | 2.51g | 2.95g |