
Srdce z červeného vína
Přísady
Příprava:
Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo s cukrem, vanilínovým cukrem a solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny. Postupně zašleháme vejce, každé asi ½ minuty. Přidáme víno a mouku smíchanou s kakaem, kypřicím práškem a skořicovým cukrem a vymícháme dohladka. Naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Doba pečení: asi 45 minut
Teplota horního a spodního ohřevu v troubě: 180 °C
Teplota trouby s větrákem: 160 °C
Korpus necháme asi 10 minut ve formě vychladnout, poté ho opatrně vyklopíme a necháme zcela vychladnout.
Na polevu prosejeme moučkový cukr do mísy. Přilíváme vína tolik, aby nám vznikla hladká poleva. Potřeme celé vychladlé srdce a necháme polevu zatuhnout.
Na ozdobení ¾ marcipánu obarvíme červenou barvou a vytvoříme z něj růžičky. Zbytek marcipánu obarvíme zelenou barvou a vytvoříme lístečky. Poté jimi ozdobíme povrch dortu.
Související recepty

Fit Perník s džemem a ořechy

Rebarborový koláč se sněhem

Valentýnská linecká srdíčka

Mrkvový koláč se smetanovým krémem

Srdce Pavlova

Srdce á la krémeš s ovocem
