Flag

Šťavnatá roláda s jahodami

1 roláda
Středně obtížné
45
Nadýchaná roláda s čerstvými jahodami a Dort-želé Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
4 ksbílek
4 zarovnané PLxylitol nebo jiný cukr
4 ksžloutek
4 zarovnané PLhladká mouka špaldová
1 KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 PLolej
Na náplň
1 balíčekDort-želé červené Dr. Oetker
250 mlvoda
3 zarovnané PLcukr
500 gtvaroh polotučný
1 ksVanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
2 zarovnané PLxylitol nebo jiný cukr
5 ksjahody větší
Ještě potřebujeme
elektrický ruční šlehač
plech na pečení (30 x 40 cm)
olej na potření
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Dort-želé červené Dr. Oetker
Picture - Vanilkový lusk Bourbon Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme z bílků a cukru elektrickým ručním šlehačem tuhý sníh. Postupně zašleháváme po jednom žloutku.  Přidáme mouku, kypřicí prášek a olej a opatrně promícháme. Těsto naneseme na plech vyložený papírem na pečení potřený olejem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 12 minut

Elektrická trouba: 190 °C

Horkovzdušná trouba: 170 °C

2

Horký plát i papírem srolujeme a necháme vychladnout.

3

Na přípravu náplně připravíme dort-želé s vodou a cukrem podle návodu na obale. V míse vyšleháme tvaroh s dření z lusku a cukr elektrickým ručním šlehačem dohladka. Z plátu stáhneme papír na pečení a potřeme asi ¾ náplně. Čtyři jahody nakrájíme na malé kousky a naneseme na náplň. Na jahody po lžičkách naneseme tuhnoucí želé. Plát zarolujeme, utáhneme papírem na pečení a uložíme asi na hodinu do chladničky ztuhnout. Před podáváním povrch nazdobíme zbylou náplní a na plátky nakrájenou jahodou.