COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Štolový pletenec

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Nesmí chybět na žádném vánočním stole, je připravený s Droždím Dr. Oetker s typicky vánoční náplní   

O nás 12 ks

snadná příprava 45 minut

Přísady

Přísady

na recept Štolový pletenec

Ještě potřebujeme:

forma na biskupský chlebíček (25 x 11 cm)

Na těsto:

430 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
špetka sůl
80 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
1 balíček Finesse citrónová kůra strouhaná Dr. Oetker
125 g tvaroh polotučný
1 ks vejce
200 ml smetana ke šlehání 33%

Na náplň:

100 g kandované ovoce - pomerančová kůra
100 g kandovaná citrusová kůra
100 g višně koktejlové
100 g rozinky
2 zarovnaná PL džem meruňkový

Na potření a posypání:

50 g máslo
1 zarovnaná PL moučkový cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí, cukrem, vanilínovým cukrem a kůrou. Přidáme tvaroh, vejce, vlažnou smetanu a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.

2

Na přípravu náplně v míse smícháme kandované kůry s koktejlovými višněmi nasekanými na kostičky a rozinkami. Přidáme džem a vše důkladně promícháme.

3

Na potření v kastrůlku rozpustíme máslo.

4

Z těsta na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme plát 30 × 40 cm a potřeme ho třetinou rozpuštěného másla. Náplň naneseme na plát a rovnoměrně rozetřeme tak, aby zůstal volný okraj široký asi 2 cm, a srolujeme. Váleček podélně rozřízneme a položíme řeznými stranami nahoru vedle sebe. Spleteme a naneseme do vymazané a moukou vysypané formy. Potřeme druhou třetinou másla a necháme ještě asi 15 minut kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: O nás 45 Minuty

5

Pletenec potřeme zbylým máslem, necháme krátce zchladnout a poté ho vyklopíme na podnos. Necháme zcela vychladnout a před podáváním pocukrujeme.

Nutriční hodnoty na recept Štolový pletenec

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1474kJ
352kcal
1239kJ
296kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek