COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Sváteční bábovka

(0)
4 3 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Lahodná bábovka připravená s pomocí Polevy tmavé Dr. Oetker

asi 16 porcí

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Sváteční bábovka

Na těsto:

250 g máslo
350 g moučkový cukr
4 ks vejce
200 g smetana ke šlehání 33%
500 g mouka polohrubá
2 zarovnaných KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
100 g kandované ovoce (pomeranč nebo meruňky)

Na ozdobení:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

forma na bábovku (Ø 23 cm)
Backspray Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme máslo s cukrem, vanilinovým cukrem a vejci elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka . Přidáme smetanu a promícháme. Nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Těsto dobře propracujeme. Přidáme kandované ovoce, těsto nalijeme do formy na bábovku vystříkané Backsprayem podle návodu na obale . Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: 50 - 55 minut

2

Bábovku necháme mírně zchladnout, vyklopíme ji na servírovací talíř a necháme vychladnout. Polevu připravíme podle návodu a bábovku polijeme.

Nutriční hodnoty na recept Sváteční bábovka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 2089 kJ
499 kcal
1767 kJ
422 kcal
Tuky 29.27 g 24.80 g
Sacharidy 54.84 g 46.48 g
Bílkoviny 5.39 g 4.57 g