COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Sváteční bábovka

lahodná

O nás 20 porcí

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Sváteční bábovka

Ještě potřebujeme:

forma na bábovku (Ø 23 cm)

Na těsto:

250 g máslo
350 g moučkový cukr
4 ks vejce
200 g smetana ke šlehání 33%
500 g mouka polohrubá
2 zarovnaných KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
100 g kandované ovoce (pomeranč nebo meruňky)

Na ozdobení:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta vyšleháme máslo s cukrem, vanilinovým cukrem a vejci elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka . Přidáme smetanu a promícháme. Nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Těsto dobře propracujeme. Přidáme kandované ovoce, těsto nalijeme do vymazané formy na bábovku. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: 50 - 55 Minuty

2

Bábovku necháme mírně zchladnout, vyklopíme ji na servírovací talíř a necháme vychladnout. Polevu připravíme podle návodu a bábovku polijeme.

Nutriční hodnoty na recept Sváteční bábovka

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1436kJ
343kcal
1633kJ
390kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek