COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Švestkový kynutý koláč

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Šťavnatý koláč, neodoláte!

O nás 16 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Švestkový kynutý koláč

Na kynuté těsto:

375 g mouka polohrubá
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
50 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
špetka sůl
1 ks vejce
200 ml mléko polotučné vlažného
50 g máslo rozpuštěného a zchladlého

Na náplň:

2,5 kg švestky
trochu moučkový cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme prosátou mouku s droždím. Přidáme cukr, vanilínový cukr, sůl, vejce, mléko a máslo a promícháme elektrickým ručním šlehačem nejdříve na nižším stupni, poté na vyšším stupni asi 5 min dohladka. Těsto poprášíme moukou, přikryjeme a necháme vykynout na teplém místě. Poté těsto lehce poprášíme moukou a na pracovní ploše znovu krátce prohněteme. Těsto přendáme na vymazaný plech a vytvarujeme koláč.

2

Švestky opláchneme, necháme oschnout a poté odpeckujeme. Pokládáme na těsto rozpůlenou stranou nahoru (vytvoříme šupinky). Koláč necháme ještě chvíli v teple, dokud znatelně nezvětší svůj objem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 220 °C

Horkovzdušná trouba: 200 °C

Doba pečení: O nás 20 - 30 Minuty

3

Koláč necháme vychladnout a poté podle chuti poprášíme moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Švestkový kynutý koláč

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 896kJ
214kcal
440kJ
105kcal
Tuky 3.71g 1.82g
Sacharidy 45.80g 22.45g
Bílkoviny 4.34g 2.13g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek