COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Švestkový kynutý koláč

(0)
4 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Šťavnatý koláč, neodoláte!

asi 16 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Švestkový kynutý koláč

Na kynuté těsto:

375 g mouka polohrubá
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
50 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
špetka sůl
1 ks vejce
200 ml mléko polotučné vlažného
50 g máslo rozpuštěného a zchladlého

Na náplň:

2,5 kg švestky
trochu moučkový cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme prosátou mouku s droždím. Přidáme cukr, vanilínový cukr, sůl, vejce, mléko a máslo a promícháme elektrickým ručním šlehačem nejdříve na nižším stupni, poté na vyšším stupni asi 5 min dohladka. Těsto poprášíme moukou, přikryjeme a necháme vykynout na teplém místě. Poté těsto lehce poprášíme moukou a na pracovní ploše znovu krátce prohněteme. Těsto přendáme na vymazaný plech a vytvarujeme koláč.

2

Švestky opláchneme, necháme oschnout a poté odpeckujeme. Pokládáme na těsto rozpůlenou stranou nahoru (vytvoříme šupinky). Koláč necháme ještě chvíli v teple, dokud znatelně nezvětší svůj objem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 220 °C

Horkovzdušná trouba: 200 °C

Doba pečení: asi 20 - 30 minut

3

Koláč necháme vychladnout a poté podle chuti poprášíme moučkovým cukrem.

Nutriční hodnoty na recept Švestkový kynutý koláč

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 896 kJ
214 kcal
440 kJ
105 kcal
Tuky 3.71 g 1.82 g
Sacharidy 45.80 g 22.45 g
Bílkoviny 4.34 g 2.13 g