Flag

Tradiční jidášky

asi 12 kusů
Jednoduché
125
Velikonoční pečivo rychle a snadno připravené z Buchet Dr. Oetker se zaručeně vždy podaří.
Přísady
Příprava
Náš tip
Jidášky můžeme dle chuti potřít medem nebo rozpuštěným máslem. Jidášky po vychladnutí můžeme posypat také Vanilkovým cukrem Dr. Oetker smíchaným s 1 zarovnanou PL moučkového cukru.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení

Přísady

Na těsto
1 baleníBuchty Dr. Oetker
200 mlmléko polotučné vlažné
150 gmáslo rozpuštěné, zchladlé
1 KLAroma rumové Dr. Oetker
50 grozinky
Na potření a ozdobení
1 ksvejce slepičí rozšlehané
50 gmandle plátky
Picture - Buchty Dr. Oetker
Picture - Aroma rumové Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme směs s droždím. Přidáme mléko, máslo, aroma a rozinky a ručně vypracujeme na hladké těsto. Zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout.

2

Těsto na pomoučené pracovní ploše rozdělíme na 12 stejných dílů. Z každého dílu vytvoříme válečky o délce asi 20 cm, které vytvarujeme do spirály nebo různých jiných tvarů. Naskládáme je na plech vyložený papírem na pečení a necháme je ještě asi 20 minut kynout. Poté je potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky vejcem a posypeme plátky mandlí. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Necháme zchladnout.

Náš tip

  • Jidášky můžeme dle chuti potřít medem nebo rozpuštěným máslem. Jidášky po vychladnutí můžeme posypat také Vanilkovým cukrem Dr. Oetker smíchaným s 1 zarovnanou PL moučkového cukru.