COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Tradiční jidášky

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Velikonoční pečivo rychle a snadno připravené z Buchet Dr. Oetker se zaručeně vždy podaří.

asi 12 kusů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Tradiční jidášky

Ještě potřebujeme:

plech na pečení

Na těsto:

1 balení Buchty Dr. Oetker
200 ml mléko polotučné vlažné
150 g máslo rozpuštěné, zchladlé
1 KL Aroma rumové Dr. Oetker
50 g rozinky

Na potření a ozdobení:

1 ks vejce rozšlehané
50 g mandle plátky

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse smícháme směs s droždím. Přidáme mléko, máslo, aroma a rozinky a ručně vypracujeme na hladké těsto. Zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout.

2

Těsto na pomoučené pracovní ploše rozdělíme na 12 stejných dílů. Z každého dílu vytvoříme válečky o délce asi 20 cm, které vytvarujeme do spirály nebo různých jiných tvarů. Naskládáme je na plech vyložený papírem na pečení a necháme je ještě asi 20 minut kynout. Poté je potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky vejcem a posypeme plátky mandlí. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 25 minut

3

Necháme zchladnout.

Nutriční hodnoty na recept Tradiční jidášky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1181 kJ
282 kcal
1390 kJ
332 kcal
Tuky 19.42 g 22.84 g
Sacharidy 22.41 g 26.36 g
Bílkoviny 4.68 g 5.51 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek