Flag

Vanilkové rohlíčky s mandlemi

asi 90 kusů
Jednoduché
50
Vánoční klasika tentokrát s mandlemi a Vanilkovým cukrem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Vanilkový cukr Dr. Oetker je jedinečná kombinace extraktu z vanilky Bourbon s jemně krystalickým cukrem pro lepší rozvinutí vanilkové chutě a vůně.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
250 ghladká mouka
na špičku nožeKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
130 gmandle loupané mleté
130 gmoučkový cukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
špetkasůl
3 ksžloutek
200 gmáslo změklé
Na obalení
120 gmoučkový cukr prosátý
2 balíčkyVanilkový cukr Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
2 ksplech na pečení
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, mandlemi, cukrem, vanilkovým cukrem a solí. Přidáme žloutky a máslo a ručně vypracujeme hladké těsto. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na 30 minut do chladničky. Z těsta vytvoříme váleček a nakrájíme ho na 90 dílů. Z dílů vytvarujeme rohlíčky a naneseme je na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 10 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

2

Na obalení v míse smícháme moučkový cukr s vanilkovým cukrem a ještě horké rohlíčky v něm obalíme. Poté necháme vychladnout.

Náš tip

  • Vanilkový cukr Dr. Oetker je jedinečná kombinace extraktu z vanilky Bourbon s jemně krystalickým cukrem pro lepší rozvinutí vanilkové chutě a vůně.