COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vanilkovo-skořicoví šneci

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Rychlá varianta i velikonočního pohoštění, kterou zvládnou i šikovné děti.

asi 16 kusů

snadná příprava 10 minut

Přísady

Přísady

na recept Vanilkovo-skořicoví šneci

Na těsto:

1 balení listové těsto (rozválené)

Na posypání:

50 g máslo rozehřáté
1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
50 g rozinky

Na potření:

1 ks vejce rozšlehané
2 PL med zahřátý

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu pečiva necháme listové pečivo asi 20 minut při pokojové teplotě, aby se nám nelámalo. Poté rozbalíme, potřeme máslem a rovnoměrně posypeme skořicovým a vanilkovým cukrem a rozinkami. Těsto zavineme a ostrým nožem nakrájíme na asi 2 cm plátky. Naneseme na plech vyložený papírem na pečení řeznou stranou dolů.

2

Povrch potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky vejcem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Plynová trouba: 200 °C

Doba pečení: asi 15 minut

3

Po upečení ještě horké pečivo potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky medem.

Nutriční hodnoty na recept Vanilkovo-skořicoví šneci

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 214 kJ
51 kcal
1532 kJ
366 kcal
Tuky 2.95 g 21.05 g
Sacharidy 5.36 g 38.30 g
Bílkoviny 0.60 g 4.25 g