COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vanilkovo-skořicoví šneci

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Rychlá varianta i velikonočního pohoštění, kterou zvládnou i šikovné děti.

asi 16 kusů

snadná příprava 10 minut

Přísady

Přísady

na recept Vanilkovo-skořicoví šneci

Na těsto:

1 balení listové těsto (rozválené)

Na posypání:

50 g máslo rozehřáté
1 balíček Skořicový cukr Dr. Oetker
1 balíček Vanilkový cukr Dr. Oetker
50 g rozinky

Na potření:

1 ks vejce rozšlehané
2 PL med zahřátý

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

preparation

příprava

1

Na přípravu pečiva necháme listové pečivo asi 20 minut při pokojové teplotě, aby se nám nelámalo. Poté rozbalíme, potřeme máslem a rovnoměrně posypeme skořicovým a vanilkovým cukrem a rozinkami. Těsto zavineme a ostrým nožem nakrájíme na asi 2 cm plátky. Naneseme na plech vyložený papírem na pečení řeznou stranou dolů.

2

Povrch potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky vejcem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Plynová trouba: 200 °C

Doba pečení: asi 15 minut

3

Po upečení ještě horké pečivo potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky medem.

Nutriční hodnoty na recept Vanilkovo-skořicoví šneci

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 214 kJ
51 kcal
1532 kJ
366 kcal
Tuky 2.95 g 21.05 g
Sacharidy 5.36 g 38.30 g
Bílkoviny 0.60 g 4.25 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek