COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vánoční čokoládové cupcakes

veselé

12 kusů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Vánoční čokoládové cupcakes

Ještě potřebujeme:

forma na muffiny (12 ks)
papírové košíčky
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s hladkou trubičkou
formička na vykrajování s vánočními motivy

Na těsto:

3 ks vejce
100 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
100 ml olej
100 ml mléko polotučné vlažného
250 g mouka polohrubá
2 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnaná KL Holandské kakao Dr. Oetker
4 PL Zdobení tmavé Dr. Oetker

Na náplň:

1 balení Krémová náplň čokoládová Dr. Oetker
200 ml mléko polotučné studeného
3 PL moučkový cukr

Na ozdobení:

1 balíček Fondán Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem, vanilínovým cukrem, olejem a mlékem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem a vyšleháme dohladka. Nakonec vmícháme zdobení. Těsto naneseme do košíčků ve formě. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: O nás 25 Minuty

2

Na přípravu náplně připravíme krémovou náplň s mlékem a s cukrem podle návodu na obale. Naplníme cukrářský sáček, naneseme na vychladlé muffiny, uložíme do chladničky a necháme ztuhnout.

3

Na ozdobení obarvíme fondán gelovými barvami dle vlastní fantazie. Na pracovní ploše posypané moučkovým cukrem fondán pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 3 mm. Pomocí formiček vykrajujeme různé tvary a necháme je zaschnout. Před podáváním cupcakes ozdobíme vykrájeným fondánem.

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek