COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vánoční čokoládové cupcakes

(0)
4 5 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

veselé

12 kusů

snadná příprava 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Vánoční čokoládové cupcakes

Ještě potřebujeme:

forma na muffiny (12 ks)
papírové košíčky
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s hladkou trubičkou
formička na vykrajování s vánočními motivy

Na těsto:

3 ks vejce
100 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
100 ml olej
100 ml mléko polotučné vlažného
250 g mouka polohrubá
2 KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
2 zarovnaná KL Holandské kakao Dr. Oetker
4 PL Zdobení tmavé Dr. Oetker

Na náplň:

1 balení Krémová náplň čokoládová Dr. Oetker
200 ml mléko polotučné studeného
3 PL moučkový cukr

Na ozdobení:

1 balíček Fondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta v míse vyšleháme vejce s cukrem, vanilínovým cukrem, olejem a mlékem elektrickým ručním šlehačem na středním stupni do pěny. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a kakaem a vyšleháme dohladka. Nakonec vmícháme zdobení. Těsto naneseme do košíčků ve formě. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

Doba pečení: asi 25 minut

2

Na přípravu náplně připravíme krémovou náplň s mlékem a s cukrem podle návodu na obale. Naplníme cukrářský sáček, naneseme na vychladlé muffiny, uložíme do chladničky a necháme ztuhnout.

3

Na ozdobení obarvíme fondán gelovými barvami dle vlastní fantazie. Na pracovní ploše posypané moučkovým cukrem fondán pomocí válečku vyválíme na plát o tloušťce asi 3 mm. Pomocí formiček vykrajujeme různé tvary a necháme je zaschnout. Před podáváním cupcakes ozdobíme vykrájeným fondánem.

Nutriční hodnoty na recept Vánoční čokoládové cupcakes

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1390 kJ
332 kcal
1243 kJ
297 kcal
Tuky 12.67 g 11.31 g
Sacharidy 49.30 g 44.02 g
Bílkoviny 5.54 g 4.94 g