COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vánoční perník

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Rychlé vánoční řešení nečekané adventní návštěvy. Z Perníku a Fondánů Dr. Oetker snadno připravíte tematické pohoštění ke kávě.

24 kusů

snadná příprava 25 minut

Přísady

Přísady

na recept Vánoční perník

Na těsto:

1 balení Perník Dr. Oetker
400 ml voda
120 ml olej

Na ozdobení:

džem malinový
1 balíček Fondán bílá potahovací hmota Dr. Oetker
1 balíček Fondán kakaová potahovací hmota Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská zelená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská červená Dr. Oetker
Barva gelová potravinářská žlutá Dr. Oetker
Perličky stříbrné Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)
formičky na vykrajování s vánočními motivy

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta připravíme směs s vodou a olejem podle návodu na obale. Těsto naneseme na vymazaný a moukou vysypaný plech a uhladíme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 165 °C

Horkovzdušná trouba: 155 °C

Plynová trouba: 165 °C

Doba pečení: asi 30 - 40 minut

2

Perník necháme vychladnout. Poté ho vyklopíme, nakrájíme na čtverečky a povrch potřeme džemem.

3

Na ozdobení část bílého fondánu obarvíme různými barvami. Poté pomocí válečku fondány vyválíme a nařežeme na čtverečky o velikosti perníku. Položíme na perník. Z obarveného fondánu vykrájíme různé vánoční motivy a ozdobíme perličkami dle své vlastní fantazie.

Nutriční hodnoty na recept Vánoční perník

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 741 kJ
177 kcal
1160 kJ
277 kcal
Tuky 7.95 g 12.42 g
Sacharidy 25.79 g 40.29 g
Bílkoviny 0.98 g 1.54 g