COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vánoční štola

slavnostní snídaně

O nás 16 porcí

střední obtížnost 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Vánoční štola

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

Na těsto:

300 g rozinky
100 ml rum
375 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
100 ml mléko polotučné
50 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
špetka sůl
1 zarovnaná PL Perníkové koření Dr. Oetker
2 ks vejce
175 g máslo nebo margarínu změklého
200 g kandovaná citrusová kůra
100 g mandle mletých

Na potření:

75 g máslo rozpuštěného
1 zarovnaná PL moučkový cukr

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta namočíme rozinky do rumu a necháme odležet, nejlépe přes noc.

2

V míse smícháme mouku s droždím a zalijeme vlažným mlékem. Přidáme cukr, vanilínový cukr, sůl, koření, vejce a máslo nebo margarín a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout.

3

Do vykynutého těsta na pomoučené pracovní ploše zapracujeme rozinky, kandovanou citrusovou kůru a mandle. Zakryjeme utěrkou a necháme ještě asi 15 minut kynout.

4

Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku vyválíme na plát (30 x 25 cm). Plát zavineme, válečkem vytvoříme důlek po celé délce a přehneme. Uprostřed rukou vytvarujeme hřbet a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Štolu necháme ještě asi 15 minut kynout. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 160 °C

Horkovzdušná trouba: 140 °C

Doba pečení: O nás 50 Minuty

5

Na potření rozpustíme v kastrůlku máslo a pomocí štětce nebo mašlovačky ještě horkou štolu potřeme. Posypeme moučkovým cukrem a necháme vychladnout.

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek

0 Záložka