COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Vegan Banoffee Irský koláč

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Tradiční irský koláč. Připravte veganskou specialitu se Zlatým klasem Dr. Oetker.

12 porcí

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Vegan Banoffee Irský koláč

Na korpus:

280 g ovesné vločky
120 g ořechy vlašské
80 g cukr třtinový
0,5 KL sůl
125 g máslo vegan změklé

Na obložení:

4 ks banán oloupané a nakrájené na kolečka
citrónová šťáva z jednoho citrónu

Na náplň:

400 ml kokosové mléko
170 g cukr třtinový
0,5 balíčky Zlatý klas Dr. Oetker
špetka sůl

Na ozdobení:

1 zarovnaná PL cukr
1 balení Creme VEGA Dr. Oetker

Ještě potřebujeme:

koláčová forma (Ø 27 cm)
ponorný mixér
cukrářský sáček s řezanou trubičkou

preparation

příprava

1

Na přípravu korpusu vložíme do mísy vločky, ořechy, cukr a sůl a zamícháme. Přidáme máslo a vše pomocí ponorného mixéru rozmixujeme. Korpus naneseme do vymazané a moukou vysypané formy a přimáčkneme na dno a strany formy. Dno korpusu na několika místech propíchneme vidličkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: 20 Minuty

2

Korpus necháme vychladnout.

3

Na obložení v míse pokapeme banány a opatrně promícháme.

4

Na náplň nalijeme do kastrůlku kokosové mléko. Přidáme cukr, Zlatý klas a sůl a na mírném ohni povaříme asi 10 minut do zhoustnutí. Banány naneseme na korpus, zalijeme náplní a necháme vychladnout. Uložíme asi na 3 hodiny do chladničky.

5

Před podávání dozdobíme vyšlehaným Creme Vega s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha.

Nutriční hodnoty na recept Vegan Banoffee Irský koláč

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1612kJ
385kcal
1076kJ
257kcal
Tuky 20.48g 13.65g
Sacharidy 47.35g 31.57g
Bílkoviny 5.56g 3.71g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek