COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Veganský celerový krém s jablky

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Podzimní super polévka s Creme Vega Dr.Oetker

4 porce

snadná příprava 60 minut

Přísady

Přísady

na recept Veganský celerový krém s jablky

Suroviny:

300 g celeru
300 g jablek
150 g brambor
1 ks cibule
2 PL olivový olej
sůl podle chuti
zeleninový vývar dle potřeby
2 PL Creme VEGA Dr. Oetker

Na ozdobu:

bylinky (čerstvé)
1 PL Creme VEGA Dr. Oetker
vařená cizrna posypaná solí a uzenou mletou paprikou, pokapaná olejem a upečena do křupava

preparation

příprava

1

Veškerou zeleninu a jablka oloupeme a nakrájíme na větší kusy. Rozložíme na plech s pečícím papírem, jemně posolíme, pokapeme olejem a dáme péct do trouby, dokud vše nezměkne. Pečeme 25 minut na 200 °C.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Plynová trouba: 200 °C

Doba pečení: asi 25 minut

2

Potom přendáme do hrnce, zalijeme vývarem kousek nad zeleninu a rozmixujeme. Vmícháme Creme VEGA, povaříme, podle potřeby zředíme vývarem nebo vodou a dochutíme solí, případně mletým pepřem.

3

K polévce se bude výborně hodit křupavá cizrna, kterou uvařenou nebo z konzervy posypeme solí, mletou uzenou paprikou a troškou grilovacího koření, promícháme, potřeme olivovým olejem a dáme upéct do křupava. Pečeme 15 minut na 180 °C.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 15 minut

Nutriční hodnoty na recept Veganský celerový krém s jablky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 477 kJ
114 kcal
243 kJ
58 kcal
Tuky 2.86 g 1.46 g
Sacharidy 22.54 g 11.50 g
Bílkoviny 1.97 g 1.01 g
Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek