COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Veganský celerový krém s jablky

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Podzimní super polévka s Creme VEGA Dr. Oetker

4 porce

snadná příprava 60 minut Veganské

Přísady

Přísady

na recept Veganský celerový krém s jablky

Suroviny:

300 g celeru
300 g jablek
150 g brambor
1 ks cibule
2 PL olivový olej
sůl podle chuti
zeleninový vývar dle potřeby
2 PL Creme VEGA Dr. Oetker

Na ozdobu:

bylinky (čerstvé)
1 PL Creme VEGA Dr. Oetker
vařená cizrna posypaná solí a uzenou mletou paprikou, pokapaná olejem a upečena do křupava

preparation

příprava

1

Veškerou zeleninu a jablka oloupeme a nakrájíme na větší kusy. Rozložíme na plech s pečícím papírem, jemně posolíme, pokapeme olejem a dáme péct do trouby, dokud vše nezměkne. Pečeme 25 minut na 200 °C.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Plynová trouba: 200 °C

Doba pečení: asi 25 minut

2

Potom přendáme do hrnce, zalijeme vývarem kousek nad zeleninu a rozmixujeme. Vmícháme Creme VEGA, povaříme, podle potřeby zředíme vývarem nebo vodou a dochutíme solí, případně mletým pepřem.

3

K polévce se bude výborně hodit křupavá cizrna, kterou uvařenou nebo z konzervy posypeme solí, mletou uzenou paprikou a troškou grilovacího koření, promícháme, potřeme olivovým olejem a dáme upéct do křupava. Pečeme 15 minut na 180 °C.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 15 minut

Nutriční hodnoty na recept Veganský celerový krém s jablky

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 477 kJ
114 kcal
243 kJ
58 kcal
Tuky 2.86 g 1.46 g
Sacharidy 22.56 g 11.51 g
Bílkoviny 1.98 g 1.01 g