Flag

Velikonoční koláč

asi 24 kusů
Středně obtížné
100
Tvarohový velikonoční koláč s Dr. Oetker Pudingem příchuť Vanilka.
Přísady
Příprava
Náš tip
Koláč můžeme připravit z poloviční dávky také ve tvaru srdce. Forma je k objednání na našem
e-shopu.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
450 ghladká mouka
0,5 balíčkuKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
50 gHolandské kakao Dr. Oetker
225 gcukr
1 balíčekVanilkový cukr Dr. Oetker
250 gmáslo změklé
2 ksvejce slepičí
Na náplň
490 gkompot meruňkový (po odkapání)
1 kgtvaroh nízkotučný
350 gcukr
500 gmáslo rozpuštěné
6 ksvejce slepičí
2 baleníDr. Oetker Puding příchuť Vanilka
Ještě potřebujeme
formička na vykrajování s velikonočními motivy
plech na pečení s vyšším okrajem (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Holandské kakao Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
Picture - Dr. Oetker Puding příchuť Vanilka
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem, kakaem, cukrem a vanilkovým cukrem. Přidáme máslo a vejce a ručně vypracujeme hladké těsto. Z 1/3 těsta vyválíme na pomoučené pracovní ploše pomocí válečku plát. Vykrajovátky vykrájíme velikonoční motivy. Zbylé těsto vyválíme na plát 30 × 40 cm a přeneseme ho do vymazaného a moukou vysypaného plechu.

2

Na přípravu náplně necháme kompot na sítku důkladně okapat. V míse vyšleháme tvaroh s cukrem, máslem, vejci a pudingovým práškem elektrickým ručním šlehačem nastaveným na střední stupeň dohladka.

3

Na těsto naskládáme meruňky oblou stranou nahoru. Zalijeme náplní a povrch ozdobíme vykrojenými velikonočními motivy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 60 minut

Elektrická trouba: 170 °C

Horkovzdušná trouba: 150 °C

4

Koláč necháme vychladnout.

Náš tip

  • Koláč můžeme připravit z poloviční dávky také ve tvaru srdce. Forma je k objednání na našem
    e-shopu.