COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Velikonoční zajíček

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

když se blíží Velikonoce

1 ks

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Velikonoční zajíček

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

Na těsto:

200 ml mléko polotučné
80 g máslo nebo margarínu
380 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
80 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
trochu citrónová kůra z 1 chemicky neošetřeného citrónu

Na náplň:

1 balíček Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
250 ml mléko polotučné
2 PL cukr
100 g rozinky

Na potření:

2 PL mléko polotučné

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta zahřejeme v kastrůlku mléko a rozpustíme v něm máslo nebo margarín. V míse smícháme mouku, sušené droždí, cukr, vanilínový cukr, kůru. Přidáme mléko s máslem nebo margarínem a vše důkladně ručně vařečkou vypracujeme v hladké těsto tak, aby se nelepilo na stěnu nádoby. Těsto zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 50 minut kynout.

2

Na přípravu náplně uvaříme puding, ale jen s 250 ml mléka a 2 PL cukru podle návodu na obale.

3

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní desku, krátce prohněteme a 1/3 těsta odložíme stranou. Zbylé těsto rozválíme na obdélník 50 x 20 cm a potřeme náplní. Posypeme rozinkami a zarolujeme. Závin přeložíme na plech vyložený papírem na pečení švem dolů a vytvoříme tělo a hlavu zajíce ve tvaru osmičky.

4

Z větší části zbývajícího těsta vytvarujeme váleček, přiložíme na hlavu zajíce a ostrým nožem nakrojíme tak, aby vznikla 2 ouška. Ze zbylého těsta vytvarujeme ocásek a tlapky, které přiložíme k tělu. Necháme ještě asi 15 minut na teplém místě kynout.

5

Povrch potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky mlékem. Z rozinek vytvoříme oko a čumáček. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 30 minut

6

Zajíce necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Velikonoční zajíček

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 12468 kJ
2978 kcal
1034 kJ
247 kcal
Tuky 80.33 g 6.67 g
Sacharidy 510.61 g 42.37 g
Bílkoviny 66.61 g 5.53 g