COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Velikonoční zajíček

když se blíží Velikonoce

1 ks

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Velikonoční zajíček

Ještě potřebujeme:

plech na pečení (30 x 40 cm)

Na těsto:

200 ml mléko polotučné
80 g máslo nebo margarínu
380 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
80 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
trochu citrónová kůra z 1 chemicky neošetřeného citrónu

Na náplň:

1 balíček Naturamyl Puding vanilka příchuť Dr. Oetker
250 ml mléko polotučné
2 PL cukr
100 g rozinky

Na potření:

2 PL mléko polotučné

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta zahřejeme v kastrůlku mléko a rozpustíme v něm máslo nebo margarín. V míse smícháme mouku, sušené droždí, cukr, vanilínový cukr, kůru. Přidáme mléko s máslem nebo margarínem a vše důkladně ručně vařečkou vypracujeme v hladké těsto tak, aby se nelepilo na stěnu nádoby. Těsto zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 50 minut kynout.

2

Na přípravu náplně uvaříme puding, ale jen s 250 ml mléka a 2 PL cukru podle návodu na obale.

3

Vykynuté těsto vyklopíme na pomoučenou pracovní desku, krátce prohněteme a 1/3 těsta odložíme stranou. Zbylé těsto rozválíme na obdélník 50 x 20 cm a potřeme náplní. Posypeme rozinkami a zarolujeme. Závin přeložíme na plech vyložený papírem na pečení švem dolů a vytvoříme tělo a hlavu zajíce ve tvaru osmičky.

4

Z větší části zbývajícího těsta vytvarujeme váleček, přiložíme na hlavu zajíce a ostrým nožem nakrojíme tak, aby vznikla 2 ouška. Ze zbylého těsta vytvarujeme ocásek a tlapky, které přiložíme k tělu. Necháme ještě asi 15 minut na teplém místě kynout.

5

Povrch potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky mlékem. Z rozinek vytvoříme oko a čumáček. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 30 Minuty

6

Zajíce necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty na recept Velikonoční zajíček

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 12468kJ
2978kcal
1034kJ
247kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek