COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Višňovo - makový závin

(0)
0 0 5
Hodnocení recipe.rating.rated.msg
    (recipe.rating.one)
    (recipe.rating.two)
    (recipe.rating.three)
    (recipe.rating.four)
    (recipe.rating.five)

Ke snídani

O nás 24 kusů

střední obtížnost 40 minut

Přísady

Přísady

na recept Višňovo - makový závin

Na těsto:

500 g hladká mouka
1 balíček Droždí sušené Dr. Oetker
špetka sůl
80 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
2 ks vejce
0,5 KL Aroma citrónové Dr. Oetker
100 ml mléko polotučné (vlažné)
150 g zakysaná smetana

Na náplň:

360 g kompot višňový (po odkapání)
500 g maková náplň

Na drobenku:

100 g hladká mouka
40 g cukr
0,5 KL Aroma vanilkové Dr. Oetker
60 g máslo (změklé)

Na potření:

1 ks vejce
3 PL mléko polotučné

Ještě potřebujeme:

plech na pečení
papír na pečení
mašlovačka
mašlovačka

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta smícháme v míse mouku, droždí a sůl. Přidáme cukr, vanilínový cukr, vejce, aroma, mléko a zakysanou smetanu a vše ručně vypracujeme dohladka. Těsto poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 60 minut kynout při pokojové teplotě.

2

Na přípravu náplně necháme višně odkapat na sítku. Těsto vyválíme na lehce pomoučené pracovní ploše do čtverce (40 x 40 cm). Makovou náplň připravíme podle návodu na obale. Makovou náplň rozetřeme nožem nebo stěrkou tak, abychom nechali asi 2 cm od okraje volné. Na náplň naskládáme višně.

3

Pravý a levý volný okraj potřeme vejcem rozšlehaným v mléce a přehneme přes náplň a přitlačíme. Spodní a horní okraje zavineme směrem ke středu tak, aby se obě zavinuté části vzájemně dotýkaly. Závin položíme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě asi 15 minut kynout.

4

Na přípravu drobenky smícháme v míse mouku a cukr. Přidáme aroma, máslo a ručně vypracujeme hrubou drobenku. Závin potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky vejcem rozšlehaným v mléce a posypeme drobenkou. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: 55 Minuty

5

Závin necháme vychladnout na plechu

Nutriční hodnoty na recept Višňovo - makový závin

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1076kJ
257kcal
1210kJ
289kcal
Tuky 6.87g 7.72g
Sacharidy 43.56g 48.95g
Bílkoviny 5.80g 6.52g

Výrobky Dr. Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek