Flag

Višňový likér

asi 1 litr
Jednoduché
20
Vynikající višňový likér jako aperitiv pro dámy.
Přísady
Příprava
Náš tip
Pozor, nejvíce alkoholu obsahují odkapané višně (při procesu proběhla osmóza-alkohol prošel do višní a šťáva ven). Višně můžeme sníst samotné nebo použít do pečení, např. bublaniny. Není vhodné podávat dětem!!!
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
1,2 kgvišně čerstvé (i s peckou)
6 PLcukr
2 balíčkyVanilkový cukr Dr. Oetker
500 mlrum
Ještě potřebujeme
dóza skleněná uzavíratelná (cca 2 l)
2 ksláhev (cca 500 ml)
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu likéru višně odstopkujeme a umyjeme. Vložíme je do dózy. Višně zasypeme cukrem, vanilkovým cukrem a zalijeme rumem. Uzavřeme, důkladně promícháme a odložíme stranou na asi 6 týdnů.

2

Poté višně scedíme a likér nalijeme do lahví.

Náš tip

  • Pozor, nejvíce alkoholu obsahují odkapané višně (při procesu proběhla osmóza-alkohol prošel do višní a šťáva ven). Višně můžeme sníst samotné nebo použít do pečení, např. bublaniny. Není vhodné podávat dětem!!!