COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Whoopies s kaštanovým krémem

(0)
0 0 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Chutné koláčky s křehkým těstem ze Zlatého klasu Originál Dr. Oetker a jemným kaštanovým krémem. Opravdová pochoutka!

asi 22 ks

snadná příprava 30 minut

Přísady

Přísady

na recept Whoopies s kaštanovým krémem

Ještě potřebujeme:

2 ks plech na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
cukrářský sáček s řezanou trubičkou
papír na pečení

Na těsto:

100 g čokoláda hořká
70 g máslo rozpuštěné
3 ks vejce
225 g cukr hnědý
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
3 balíčky Zlatý klas Dr. Oetker
2 zarovnaných KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
50 g Holandské kakao Dr. Oetker
špetka sůl

Na náplň:

500 g mascarpone
200 g kaštanové pyré

Na ozdobení:

1 balíček Poleva světlá Dr. Oetker

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta nasekáme čokoládu na malé kousky. Do mísy nalijeme máslo. Přidáme vejce, cukr a vanilínový cukr a vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Přidáme Zlaté klasy smíchané s kypřicím práškem, kakaem a solí a zlehka vmícháme do směsi. Nakonec vmícháme nasekanou čokoládu. Na plechy vyložené papírem na pečení tvoříme pomocí dvou lžic z těsta hromádky v dostatečné vzdálenosti od sebe. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Doba pečení: asi 10 minut

2

Whoopies necháme vychladnout.

3

Na náplň vyšleháme mascarpone s kaštanovým pyré elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Naplníme do cukrářského sáčku a koláčky náplní slepíme.

4

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale a povrch whoopies dozdobíme.

Nutriční hodnoty na recept Whoopies s kaštanovým krémem

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 1038 kJ
248 kcal
109 kJ
26 kcal
Tuky 11.29 g 1.16 g
Sacharidy 18.26 g 1.88 g
Bílkoviny 2.99 g 0.31 g