Zaječí sněm

(0)
5 1 5
Hodnocení Děkujeme za hodnocení!
    (Nepovedlo se)
    (Znám lepší)
    (Dobrůtka)
    (Skvělý recept)
    (Fantastické!)

Rokování nad pomlázkou

10 ks

střední obtížnost 20 minut

Přísady

Přísady

na recept Zaječí sněm

Ještě potřebujeme:

forma srnčí hřbet (30 x 11 cm)
papír na pečení
struhadlo

Na těsto:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
150 g máslo nebo margarín
150 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
špetka sůl
0,5 KL Aroma mandlové Dr. Oetker
3 ks vejce
150 g hladká mouka
1 zarovnaných KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
50 g mandle mleté

Na ozdobení:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
1 zarovnaná KL Holandské kakao Dr. Oetker
150 g Marcipán Dr. Oetker
1 balení Tubičky na zdobení 4 barvy Dr. Oetker
mandle plátky

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta nastrouháme na hrubém struhadle polevu. Máslo nebo margarín, cukr, vanilínový cukr, sůl a aroma vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny, postupně po jednom přidáváme vejce. Smícháme mouku, kypřicí prášek, mandle, nastrouhanou polevu a zlehka vmícháme do vaječné směsi.

2

Těsto uhladíme do formy vyložené papírem na pečení, vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: asi 50 minut

Po upečení necháme moučník mírně zchladnout a vyklopíme z formy.

3

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale, moučník polijeme a necháme zatuhnout.

4

Prosátým kakaem obarvíme 120 g marcipánu, který rozdělíme na 10 dílů. Z každého dílu vytvoříme kuličku jako zaječí hlavičku. Ze zbytku marcipánu vymodelujeme mašličky pro zajíčky. Hlavičky a mašličky ozdobíme tubičkami, vytvoříme ouška z plátků mandlí. Tubičkou vše přilepíme na moučník.

Nutriční hodnoty na recept Zaječí sněm

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 2119 kJ
506 kcal
1859 kJ
444 kcal
Tuky 29.45 g 25.83 g
Sacharidy 53.22 g 46.68 g
Bílkoviny 5.57 g 4.88 g
Souhlas se sledováním

Byli bychom rádi za váš souhlas, abychom my a naši partneři mohli používat soubory cookies a podobné technologie a mohli díky tomu pochopit, jak naše internetové stránky využíváte. Umožní nám to lépe porozumět vašemu uživatelskému chování a můžeme mu naše internetové stránky přizpůsobit. Dále bychom spolu s našimi partnery rádi používali tyto údaje pro vytváření personalizovaných nabídek na jejich platformách. Pokud s tím souhlasíte, klikněte, prosím, na „Souhlasím“. Podrobnější informace naleznete v našich Zásadách ochrany osobních údajů. Svůj názor můžete změnit kdykoliv.

Nezbytné funkce

K zajištění základních funkcí našich internetových stránek potřebujeme soubory cookies a podobné technologie. Patří sem např. uložení těchto nastavení. Je nezbytně nutné, abyste je nevypínali.

Vždy aktivní
Analýzy a personalizace

Dále bychom se rádi dozvěděli, jak využíváte naše internetové stránky, abychom je pro vás a ostatní uživatele mohli optimalizovat. Pro tento účel používáme soubory cookies a podobné technologie mapující chování uživatelů, což nám pomáhá vylepšit pro vás naši nabídku.

Ano

Odmítám

(Re-)Marketing / sdílení údajů se třetími stranami

Pro uzpůsobení našich marketingových kampaní vašim potřebám potřebujeme shromáždit údaje o tom, jak se na naše internetové stránky dostáváte a jak interagujete s našimi reklamami. Díky tomu pro vás můžeme vytvářet nejen lepší reklamy, ale také obsah. Naši marketingoví partneři tyto informace používají také ke svým vlastním účelům, např. k personalizaci vašeho účtu nebo profilu na jejich platformě.

Ano

Odmítám