COOKIES na webu DR. OETKER

Tento web uloží soubory cookies do Vašeho zařízení, aby umožnil lepší fungování stránek. Více informací zde.

Zaječí sněm

Rokování nad pomlázkou

10 ks

střední obtížnost 20 minut

Přísady

Přísady

na recept  Zaječí sněm

Ještě potřebujeme:

forma srnčí hřbet (30 x 11 cm)
papír na pečení
struhadlo

Na těsto:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
150 g máslo nebo margarín
150 g cukr
1 balíček Vanilínový cukr Dr. Oetker
špetka sůl
0,5 KL Aroma mandlové Dr. Oetker
3 ks vejce
150 g hladká mouka
1 zarovnaných KL Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
50 g mandle mleté

Na ozdobení:

1 balíček Poleva tmavá Dr. Oetker
1 zarovnaná KL Holandské kakao Dr. Oetker
150 g Marcipán Dr. Oetker
1 balení Tubičky na zdobení 4 barvy Dr. Oetker
mandle plátky

preparation

příprava

1

Na přípravu těsta nastrouháme na hrubém struhadle polevu. Máslo nebo margarín, cukr, vanilínový cukr, sůl a aroma vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny, postupně po jednom přidáváme vejce. Smícháme mouku, kypřicí prášek, mandle, nastrouhanou polevu a zlehka vmícháme do vaječné směsi.

2

Těsto uhladíme do formy vyložené papírem na pečení, vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Doba pečení: O nás 50 Minuty

Po upečení necháme moučník mírně zchladnout a vyklopíme z formy.

3

Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale, moučník polijeme a necháme zatuhnout.

4

Prosátým kakaem obarvíme 120 g marcipánu, který rozdělíme na 10 dílů. Z každého dílu vytvoříme kuličku jako zaječí hlavičku. Ze zbytku marcipánu vymodelujeme mašličky pro zajíčky. Hlavičky a mašličky ozdobíme tubičkami, vytvoříme ouška z plátků mandlí. Tubičkou vše přilepíme na moučník.

Nutriční hodnoty na recept Zaječí sněm

na porci / kus na 100 g / ml
Energie 2119kJ
506kcal
1859kJ
444kcal
Tuky 0g 0g
Sacharidy 0g 0g
Bílkoviny 0g 0g

Výrobky Dr.Oetker použité v receptu:

Pro více informací klikněte na výrobek