Flag

Bazalkový sirup

1 litr
Jednoduché
30
Osvěžující sirup z bazalky rychle a chutně s pomocí Kyseliny citrónové Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Náš tip
Klidně experimentujte a k bazalce přidejte i jiné bylinky, například meduňku. Z ovoce se k ní hodí jahody, ale i maliny.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na sirup
750 mlvoda
500 gcukr
15 gKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
100 gbazalka čerstvá
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
1

Vodu povaříme a necháme vychladnout. Rozpustíme v ní kyselinu citrónovou, přidáme umyté lístky bazalky a zatížíme, aby byly ponořené. Množství je orientační – čím víc lístků, tím bude chuť intenzivnější.

2

Necháme macerovat cca 24 hodin. Potom lístky vyndáme, vymačkáme z nich všechnu tekutinu a hrnec dáme na sporák. Vsypeme cukr, pořádně rozmícháme, aby se rozpustil, a sirup přivedeme k varu. Odebereme případnou pěnu a horký sirup nalijeme do sterilních předehřátých lahví. Lahve důkladně uzavřeme víčky a asi na 20 minut položíme naležato.

Náš tip

  • Klidně experimentujte a k bazalce přidejte i jiné bylinky, například meduňku. Z ovoce se k ní hodí jahody, ale i maliny.