Flag

Boží milosti

asi 50 porcí
Jednoduché
35
Tradiční masopustní a velikonoční pečivo, které se rozplývá na jazyku.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
250 ghladká mouka
1 zarovnaná KLKypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
250 gmáslo změklé
250 gtvaroh polotučný
Na obalení
100 gmoučkový cukr
2 balíčkyVanilkový cukr Dr. Oetker
Ještě potřebujeme
2 ksplech na pečení (30 x 40 cm)
rádýlko
Picture - Kypřicí prášek do pečiva Dr. Oetker
Picture - Vanilkový cukr Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s kypřicím práškem. Přidáme máslo a tvaroh a ručně vypracujeme dohladka. Zabalíme do potravinářské fólie a uložíme asi na 30 minut do chladničky.

2

Na pomoučené pracovní ploše vyválíme z těsta plát, který rádýlkem nakrájíme na 50 stejných čtverců.  Přeneseme na plechy a uprostřed rádýlkem 2x řízneme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 20 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

3

Po upečení ještě horké pečivo obalujeme v moučkovém cukru smíchaném s vanilkovým cukrem.