Flag

Cibulovo-švestkové taštičky

asi 16 kusů
Středně obtížné
45
sladkokyselé
Přísady
Příprava
Náš tip
Pro posílení chuti švestek můžeme do náplně přidat nadrobno nakrájenou anglickou slaninu.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image
Suroviny
Ještě potřebujeme
plech na pečení (30 x 40 cm)

Přísady

Na těsto
500 ghladká mouka
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
1 zarovnaná KLsůl
1 zarovnaná KLcukr
4 PLolej
4 PLbalsamikový ocet bílého
250 mlvoda teplé
Na náplň
200 gsušené švestky
cibule červené větší
4 PLolej
špetkasůl
1 zarovnaná PLcukr
2 PLbalsamikový ocet bílého
150 gzakysaná smetana
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s droždím, solí a cukrem. Přidáme olej, ocet a vodu a ručně vypracujeme dohladka. Těsto zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme asi 45 minut na teplém místě kynout.

2

Na přípravu náplně nakrájíme švestky na malé kousky a cibuli nadrobno. V hrnci rozpálíme olej, přidáme cibuli a sůl a asi 15 minut dusíme. Přidáme cukr, ocet a švestky a asi 5 minut povaříme. Nakonec vmícháme zakysanou smetanu a necháme vychladnout.

3

Vykynuté těsto na pomoučené pracovní ploše rozdělíme na poloviny. Z každé vyválíme plát asi 20 x 30 cm a rozkrájíme ho na 8 obdélníků. Náplň naneseme na polovinu obdélníku tak, aby zůstal volný okraj široký asi 1 cm. Zarolujeme, konce přitiskneme k sobě a položíme na plech vyložený papírem na pečení spojem dolů. Povrch taštiček uprostřed ostrým nožem nakrojíme a trochu rozevřeme. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Doba pečení: asi 25 minut

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

4

Taštičky podáváme nejlépe teplé.

Náš tip

  • Pro posílení chuti švestek můžeme do náplně přidat nadrobno nakrájenou anglickou slaninu.