Flag

Indická placka Naan

asi 12 porcí
Jednoduché
75
Originální indická kynutá placka je krásně nadýchaná a je vhodná jako příloha. Vyzkoušejte ji s česnekovým máslem a bylinkami.
Přísady
Příprava
Náš tip
Placku můžeme posypat čerstvými nasekanými bylinkami např. koriandr, petrželka, pažitka a atd.
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Na těsto
600 ghladká mouka
1 KLsůl
1 PLcukr
1 balíčekDroždí sušené Dr. Oetker
100 mlvoda teplá
200 mlmléko polotučné teplé
220 gbílý jogurt
Na opečení a potření
110 gmáslo rozpuštěné
4 stroužkyčesnek rozetřený
Ještě potřebujeme
pánev teflonová nebo litinová
Picture - Droždí sušené Dr. Oetker
1

Na přípravu těsta v misce smícháme mouku se solí, cukrem, droždím a přilijeme vodu, mléko, jogurt a ručně vypracujeme těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi hodinu kynout.

2

Těsto na pomoučené pracovní ploše rozdělíme na 12 stejných dílů a z každého vytvoříme kouli. Jednotlivé díly pomocí válečku vyválíme na placky asi 0,5 cm silné a o ø 15 cm. Postupně opékáme na rozpálené pánvi potřené máslem po obou stranách asi 1-2 minuty.

3

Do zbylého másla vmícháme česnek a pomocí mašlovačky placky potřeme a podáváme.

Náš tip

  • Placku můžeme posypat čerstvými nasekanými bylinkami např. koriandr, petrželka, pažitka a atd.