Flag

Jahodovo-lipové želé

asi 6 sklenic (à 200 ml)
Jednoduché
40
Džem, se kterým si vylepšíte každý chléb, připravíte rychle a jednoduše s Pektinem Dr. Oetker.
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
4 hrstilipový květ
300 mlvoda horká (ne vařící)
1 zarovnaná KLKyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
500 gjahody (nakrájené na malé kousky)
0,5 balíčkuPektin Dr. Oetker
500 gcukr
Picture - Kyselina citrónová Dr. Oetker 20 g
Picture - Pektin Dr. Oetker
1

Na přípravu želé do hrnce vložíme lipové květy a zalijeme je horkou vodou. Přidáme kyselinu citrónovou a necháme alespoň 8 hodin macerovat. Poté zcedíme a přidáme jahody, Pektin smíchaný se 2 PL cukru. Za stálého míchání asi 1 minutu důkladně povaříme. Přidáme zbytek cukru, přivedeme do varu a povaříme ještě minimálně 5 minut.

2

Případnou pěnu odebereme a ihned plníme do připravených sklenic až po okraj. Sklenice uzavřeme víčkem, obrátíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčku.