Flag

Kiwi - jablko džem

6 sklenic (à 200 ml)
Jednoduché
30
Rychlý a chutný džem připravený za pomoci Želírovacího cukru 2:1 Dr. Oetker
Přísady
Příprava
Picture -
Picture -
OHODNOŤTE TENTO RECEPT
Jak se tento recept povedl?

Související recepty

Picture - Hero image

Přísady

Přísady
1 kgkiwi
4 ksjablek (Granny Smith)
citrónová šťáva z jednoho citrónu
1 baleníŽelírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
Picture - Želírovací cukr Extra 2:1 Dr. Oetker
1

Ovoce oloupeme a nakrájíme na menší kousky. Po oloupání by mělo zůstat okolo 700 g kiwi, proto použijeme Jablka podle potřeby, aby konečná hmotnost tvořila 1 kg ovoce.

2

Očištěné ovoce rozmixujeme, přidáme citrónovou šťávu a přelejeme do hrnce, do kterého rovněž vysypeme celý želírovací cukr. Ovoce následně za stáleho míchání přivedeme k varu a 5 minut povaříme.

3

Po uvaření džem hneď plníme do předem připravených sklenic až po okraj. 

4

Sklenice uzavřeme víčky, otočíme dnem vzhůru a asi 5 minut necháme stát na víčkách.